Connect with us

Култура

Първия роман на Силвия Чалъкова „ПРОЛУКАТА“ разбива каноните

Avatar

Публикувано

на

15502773 10207364556226314 1845246522 o

снимка: PR

Хипнотизиращи визуални решения, хубава музика и впечатляващи актьорски изпълнения изненадаха любителите на книгите

Извън канона на литературните представяния премина премиерата на първия роман на Силвия Чалъкова на 13-ти декември в „Студио 5” – НДК. Гостите прекрачиха прага на Пролуката с еклектика от усещания, музика и хипнотични видеа и с чаша вино в ръка, осигурено с любезното съдействие на винарска изба „Братя Минкови“.

Датата за премиерата е избрана напълно съзнателно – в унисон с романа, чиито герои са млади чувствителни хора, родени артисти, живеещи на ръба на реалността.

prolukata 11

Харизматичното присъствие на водещата (актрисата Десислава Моралес, позната на публиката като предизвикателната журналистка от сериала на БНТ „Четвърта власт”), песните от сюжета на „Пролуката”, илюстрирани с изпълнения на живо на певеца Георги Низамов и Христо Ламбрев от група „Сигнал”, както и извънземният глас на актрисата Алиса Атанасова, която превърна откъсите и диалозите от романа в живи и въздействащи картини, бяха само част от нетрадиционното събитие.

Advertisement

Рецензиите на Поли Муканова и Богдана Тепавичарова, както и ярките думи на редактора на книгата Вера Хинчева дообогатиха премиерата на книгата. На финала дизайнерът на едни от най-популярните и търсени ръчно изработвани дамски чанти D’ Queen – Димитър Паисиев, подари на авторката нейната чанта – „шантава и дива”, в цветовете на корицата на „Пролуката”.

Continue Reading
Advertisement