Connect with us

Култура

Първото пълно събрано издание на хитовата поредица „Дневници и нощници“ е в книжарниците

Avatar

Публикувано

на

subrani dnevnici i noshtnici cover

В края на 2017 г. Иво Сиромахов ще зарадва своите фенове с първото пълно събрано издание на популярната поредица „Дневници и нощници“. Освен много допълнения, редакции и промени книгата „Събрани дневници и нощници“ (ИК „Сиела“) включва и непубликувани досега разкази от Сиромахов.

Питали ли сте се някога какво пишат великите личности от световната и българската история в своите дневници? А в нощниците си?!

След кратко затишие известният сценарист и писател Иво Сиромахов пуска нова книга, в която разкрива съкровените тайни на някои от най-популярните лица в световната и родната история. „Събрани дневници и нощници“ (с подзаглавие „Истината за всички важни личности в световната и българската история“) не само е допълнено и редактирано издание на бестселъровата поредица „Дневници и нощници“, но съдържа и разкази на Сиромахов, които виждат бял свят за първи път.

Изданието е разделено условно на две части – Световни дневници и нощници и BG дневници и нощници. Сред имената, които срещаме в първата част, са Айнщайн, Платон, Братя Грим и др. Във втората пък се натъкваме на цар Иван Асен II, хан Крум, Кирил и Методий и др.

От изданието разбираме например защо на египетския фараон Хеопс и съпругата му Меритатес им се налага да къртят плочките в банята си 5 пъти. Какво има на страниците на списанието, което братята Якоб и Вилхелм Грим издават, за да свържат двата края в труден период от живота си? С кого си пише във фейсбук Черноризец Хейтър? Що е то българско гурме? И още куп важни и интригуващи тайни от кухнята на редица добре познати имена в световната и българската литература и история.

Advertisement

Събрани дневници и нощници“ е по книжарниците от днес. Книгата е с корица и илюстрации на Дамян Дамянов.

Освен неизменна част от екипа на „Шоуто на Слави“ Иво Сиромахов е автор на политически фейлетони, както и на множество книги, сред които романите „7 жени“, „Шекспир 3D“ и „Българско радио“, сборникът с пиеси „Любовни истории“, илюстрираната от Милослава Найденова детска книга „Малки приказки“, и др.

Continue Reading
Advertisement