Connect with us

Lifestyle

Разкрита е тайната на Hendrick’s – най-удивителния джин, създаден от човешка ръка!

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Ценителите на необичайно добрия вкус, попаднали, случайно или пък не, в два от най-популярните коктейл барове в София „Спутник“ и „The Cocktail Bar”станаха свидетели на един истински пир за сетивата. Всички присъстващи дълбоко се гмурнаха сред съставките на една необикновена напитка.

Глобалният посланик на марката Дънкан Макрий разкри тайната комбинация от аромати и вкусове, които придават отличителния великолепен вкус на джин Hendrick’s – единствен по рода си в категорията.  Необичайната инфузия от благоуханни съставки – смесица от билки, корени, семена и плодове от цял свят, флоралните нотки на българска роза и свежестта на екстракта от краставица, пренасят небцето в един по-добър свят. Създателите на Hendrick’sса категорични – опитайте го само с тоник и резен краставица и ще постигнете рядко срещано съвършенство.

Историята разказва как през първата половина на 18-ти век Великобритания е завладяна от т.нар. gin craze – всички са луди по джина! Първоначално предлаган като алтернатива на френското бренди във времената на политически и религиозен конфликт между Великобритания и Франция, джинът се налага като разделителната линия между двата свята, но постепенно се превръща в събирателна на любителите на характерния му вкус.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]Handrick`s  (7)[/media-credit]

Днес производството на джин e не просто занаят, а история от ценности, ритуали и интересни истории. Съвсем неслучайно Hendrick’s избира за свой глобален посланик един дипломиран философ,  посветен във всички тънкости на марката и коктейлите с джин. Дънкан въведе ценители и експерти в света на Hendrick’s чрез т.нар. сесия Деконструкция, в която представи стъпка по стъпка процесите на дестилация на джина, различните вкусови нюанси, изразителни вълни на основни и върхови вкусови нотки. Хвойна, бъз, корен от ангелика, кориандър са само част от основните съставки на напитката, но истинското предизвикателство е в съчетаването на две необичайни инфузии – краставица и българска маслодайна роза. Именно тази комбинация придава на джин Hendrick’sтолкова неповторим, елегантен и в същото време необичайно дързък вкус. Този вкус най-добре разкрива своите нюанси в традиционното съчетание с тоник. Но тъй като това все пак е Hendrick’s, стандартният лимон е детрониран –джин Hendrick’s винаги се поднася с резен краставица, който не само се е превърнал в запазена марка на напитката, но и довършва екстравагантния ѝ характер.

Advertisement

Eто и две необичайно приятни рецепти:

Flora Dora         

  • 50 ml джин Hendrick’s
  • 20 ml пресен сок от лайм
  • 10 ml сироп от малини
  • Ginger Beer
  • Чаша: Highball

Метод: Смесете всички съставки в чашата и долейте с джинджифилова бира. Декорирайте с малини и резен краставица.

Silver Martinez

  • 40 ml джин Hendrick’s
  • 20 ml Bianco Vermouth
  • 5 ml ликьор Maraschino
  • 1 даш Angostura Bitters
  • Чаша: Martini

Метод: Смесете всички съставки в чаша за миксиране и разбъркайте с лед. Прецедете в чашата за сервиране и декорирайте с портокалова кора.

Continue Reading
Advertisement