Connect with us

Култура

Различните лица на любовта оживяват с „Обича ме, не те обича”

Avatar

Публикувано

на

Разкази, посветени на любовта, от 16 от най-популярните и четени съвременни български автори са събрани в антологията „Обича ме, не те обича”. Книгата поставя началото на важна традиция – всеки февруари темата любов ще намира свой дом на страниците на нов сборник от издателство „Сиела“.

Рядко човек може да види 16 от най-популярните съвременни български автори на едно място, а какво остава – обединени в една книга. Сборникът с разкази „Обича ме, не те обича” представя 16 нови и непубликувани досега истории за любовта от Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Теодора Димова, Радослав Парушев, Кристин Димитрова, Васил Панайотов, Ганка Филиповска, Георги Томов, Алек Попов, Емил Андреев, Емануил Видински, Иво Иванов, Мирела Иванова, Палми Ранчев, Владимир Зарев и Илиян Любомиров (по-известен с псевдонима си Августин Господинов). Книгата ще се разпространява в книжарниците от 9 февруари с две различни корици, но с едно и също съдържание. Идеята за двете корици е на добре познатия художник Дамян Дамянов – автор също на кориците на „Белканто” от Ан Патчет, „Граматика на фантазията” и „Приказки колкото усмивка” от Джани Родари, както и на цялостното художествено оформление на книгата „Малкият принц” на Антоан дьо Сент-Екзюпери (новия превод) и др. Дамянов предлага двата варианта – син и цикламен, оставяйки колегите си да решат коя от двете корици пасва повече на сборника, но след дълго обсъждане и не един и два спора, издателите пускат двете предложения във фейсбук, оставяйки последната дума по въпроса на читателите. Тъй като и в социалната мрежа протича дискусия, издателството взима решението да пусне и двата варианта на кориците на „Обича ме, не те обича” по книжарниците.

Сборникът излиза с любезното съдействие на „Евробет”. Освен с именитите автори и прекрасните разкази, антологията е ценна и с това, че поставя началото на традиция, която издателството ще спазва и занапред – всеки февруари да радва читателите с нов сборник, посветен на любовта.

Премиерата на „Обича ме, не те обича” е насрочена за 11 февруари (четвъртък) от 19:00 часа в литературен клуб „Перото”. Водещи на събитието ще са журналистът и телевизионен водещ Георги Тошев и литературният критик и поет Йордан Ефтимов.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement