Connect with us

Lifestyle

Раница – изкуство: новата Kånken Art от Fjällräven

Avatar

Публикувано

на

image processing20200618 32547 sc8uk2

Линията Kånken Art нагледно представя какво се случва, когато поканиш известни артисти да изразят връзката си към природата, използвайки Kånken за свое платно. За пролетната колекция Kånken Art тази година, Fjällräven си партнира с шведската художничка Моа Хофф, чийто закачлив почерк определено помага на новия Kånken да се отличава в тълпата!

Част от приходите от всеки продаден модел от колекцията Kånken Art за 2020 година, ще отива в подкрепа на инициативата Arctic Fox. Лимитираната серия продукти е достъпна в магазините на Fjällräven по цял свят, а адресът на Kånken в София е Fjällräven shop в The Mall и онлайн на www.fjallraven-shop.bg.

Повече за инициативата, печелившите проекти и художничката Моа Хофф, можете да прочетете по-долу.

Инициативата Arctic Fox

Инициативата Arctic Fox е начинът на Fjällräven да насочи внимание и средства към проекти, свързани с природата. Подпомогнатите от инициативата проекти при първото и издание през 2019, са три невероятни неправителствени организации – The Beach Clean Network Limited (Великобритания), Leave No Trace (САЩ) и Hej Främling (Швеция). Fjällräven отделя процент от продажбата на избрани модели, маркирани със специален етикет, за финансирането на инициативата. Голяма част от тези артикули са именно такива от колекцията Kånken Art.

Advertisement

Артистът зад Kånken Art 2020: Моа Хофф

Моа Хофф е илюстратор, художник и графичен дизайнер от Стокхолм, Швеция. Тя работи като такъв на свободна практика, откакто завършва Университета за изкуства и дизайн в Стокхолм през 2005. Моа разказва: „Винаги работя на ръка – рисувам с молив, оцветявам и изрязвам. Искам да усетя материала.“ Тя също така е и любител на природата от дете: „Винаги съм обичала природата. Израснала съм в близост до нея. Гледах буболечки и попови лъжички, берях босилек и мащерка, и дълго време смятах, че дърветата имат свой собствен таен живот.“ Моа споделя, че е много щастлива за възможността да работи по този проект с  Fjällräven: „Винаги съм харесвала Kånken. Това беше училищната ми чанта. Сега децата ми също носят Kånken.“ Нейното вдъхновение за дизайна на тазгодишния Kånken Art е детски спомен за катерене в планината с баща й: „Спомням си светлината, свежите цветова и малките планински брези. Този спомен за брезите и усещането от разходката е нещото, което ме вдъхнови.“

Лимитираната серия Kånken Art 2020

Първата раница Kånken е пуснат на пазара през 1978. От тогава до днес тя изминава дългия път от Йорншьолдсвик в северна Швеция до всяка точка на света и от функционална училищна чанта бързо се превръща в спътник за всякакви приключения. Логото на този емблематичен модел е изключително разпознаваемо. За Fjällräven, Kånken Art е начин да си партнира с интересни артисти, като ги кани да изразят връзката си с природата върху познатите дизайни. Новата колекция Kånken Art в колаборация с Моа Хофф е вече налична в магазините на марката. Част от нея са следните модели в лимитирани количества: Kånken Art / Mini / Laptop 15″, Kånken Art моливник, Kånken Art туристически портфейл, Kånken Art картодържател и Kånken Art несесер за тоалетни принадлежности. Всички те са представители на практичното приложение на изкуството.

Всеки продаден артикул от колекцията Kånken Art допринася за природата чрез инициативата Arctic Fox.

Advertisement

Открийте продуктите на Fjällräven на www.fjallraven-shop.bg и в магазина на марката в The Mall, бул. Цариградско шосе 115, София.

Continue Reading
Advertisement