Connect with us

Общество

„Редки Тъпанари“ обира овациите на 33-тото издание на Празниците на изкуствата „Аполония“

Avatar

Публикувано

на

снимка: Дамян Симонски, МИКА

Както всеки път, „Аполония“ събира на едно място най-големите имена в българското и чуждестранното изкуство, за да представят най-актуалните си творчески проекти. Музика, кино, литература, фотография, балет са само част от наситената програма. Тазгодишното издание предвижда безброй изненади за посетителите си.

Вчера режисьорът Теди Москов и Русенският драматичен театър “Сава Огнянов” представиха на сцената на 33-тото издание на “Аполония” атрактивната продукция “Редки Тъпанари”. Историята се завързва около пишман автоджамбазина Джузепе Джамбазио (Роберт Янакиев), който се проваля в опита си да открадне Фиат 500. Приятелите му трябва да намерят някого, който да лежи в затвора вместо него, защото Джамбазио има и друга „брилянтна“ идея, която не търпи отлагане. В аферата се забъркват албански адвокат (Мая Новоселска), боксьор, когото ударите по главата са докарали дотам, че да говори в рими като поет (Александър Сано), заекващ брат, зорко бранещ честта на сестра си (Явор Бахаров) и безработен кинооператор (Йосиф Шамли). Освен да забогатеят те искат и да станат известни, което абсурдно противоречи на заниманията им. Столичните „мечки“ и местното подкрепление в лицето на Дайана Михайлов, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Александър Узунов и Ивайло Спасимиров правят отличен актьорски ансамбъл.

Сценографията и костюмите са на Виолета Радкова, а музиката е на Пламен Мирчев-Мирона.

Ако сте пропуснали поставновката на сцената на “Аполония” или пък бихте искали да я гледате отново, можете да го направите на 15 септември ще участва в Есенния международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив.

Advertisement

Билетите за Празниците на изкуствата “Аполония” са в продажба и могат да бъдат закупени на място или от касите на Eventim.bg в цялата страна. Фестивалът продължава до 5 септември включително. Златният билет, който осигурява достъп до всички събития, остава на същата стойност, както досега, въпреки по-дългата продължителност на Фестивала тази година.

Continue Reading
Advertisement