Connect with us

Компании

Режисьорът на последния клип на Armin van Buuren снима реклама у нас

Avatar

Публикувано

на

image006

Холандският режисьор Борис Боой (Boris Booij), който е автор на най-новия видеоклип на Armin van Buuren ‘Heading Up High’ (с участието на нашумялата инди рок бандата Kensington), засне новата реклама на Загорка Ретро. Снимките бяха организирани в София от продуцентска компания Filmmaker.

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“300″]BorisBooij[/media-credit]

Изборът на талантливия млад режисьор не е случаен. Boris Booij има заснети редица музикални клипове и реклами, включително за марки като Porsche и Nike. Опитът му напълно отговаря на новата концепция на Загорка Ретро, а именно да пресъздаде никога не излизащото от мода забавление през различните епохи. Автор на криейтив идеята за комбинацията от ретро и модерен начин на забавление, предаден чрез танц, е рекламна агенция Saatchi&Saatchi Bulgaria.

Затова музиката в рекламата е  модерен ремикс на емблематичния български евъргрийн „Нашият сигнал“ на Емил Димитров. Автори на новия аранжимент са Емил Димитров-син и Дани Милев, а съвременния прочит на песента е на колоритното хип-хоп дуо Young BB Young.

Оператор на видеото е холандецът Кевин Кимман (Kevin Kimman), специализирал се в заснемането на филмова хореография. Танците в духа на двете времена – ретро и модерно, са дело на хореографите Ана Пампулова и работещият в Амстердам филипинец Marco Gerris.

Новият клип на Загорка Ретро е първата заснета у нас реклама със супер иновативната система Milo Motion Control, наета от Германия за снимките. Със супер модерната камера робот са снимани филми като „Аватар“, „Джеймс Бонд: Skyfall“, „Шерлок Холмс: Игра на сенки“, „Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще“ и много други.

Advertisement

Загрока Ретро бе пусната на българския пазар миналата година, предлагайки на консуматорите  една от най-големите иновации през последните 10 години в бирената индустрия. Само за една година брандът е успял да заеме 4% дял по обем и 6% по стойност от целия бирен пазар у нас*. Благодарение на успешния продукт, Загорка Ретро е номинирана в топ 10 на най-иновативните продукти в семейството на Heineken по света за 2015 г.

Кратко видео от снимачния процес на новата рекламата на Загорка Ретро може да видите тук –

https://www.youtube.com/watch?v=Kk9CwHNfBHg&feature=youtu.be

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement