Connect with us

Lifestyle

Рекорден брой спортни клубове на ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2016

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

В неделя в 10:30ч. бе даден официален старт на най-активния ден в Бургас

Точно в 10:30 ч. на 28.08.2016 г., пред Пантеона в Морската градина официален старт на второто поредно издание на Живей Активно! в Бургас дадоха Руска Бояджиева – Зам. кмет по европейски политики и околна среда на Община Бургас, Нели Ангелова – Мениджър „Корпоративни връзки” в Нестле България и родни спортни величия. Легендата на българската гимнастика Йордан Йовчев, олимпийската и световна шампионка Тереза Маринова, обичаният баскетболен треньор Тити Папазов и емблематичният волейболист Евгени Иванов-Пушката бяха само част от звездите, които взеха участие в най-мащабната кампания тази година. Сред подкрепилите ЖИВЕЙ АКТИВНО! в Бургас бяха и Радостин Кишишев, Иван Атанасов, Цветан Попов, Иван Попов, Петко Маринов, Мартин Пенев, Огнян Томов, Антон Коджабашев и други, които се присъединиха към посланието на инициативата.

В тазгодишното издание се включиха 20 местни спортни клуба, които превърнаха Живей Активно! 2016 в истински празник на движението и спорта. Рекордният брой спортни клубове и организации, подкрепили инициативата, спомогна активният ден на открито да зарадва хиляди жители и гости на града с множество разнообразни предизвикателства.

Живей Активно! 2016 Бургас започна точно в 10:00 ч. от три различни локации, от където последователите на балансираното хранене и активния начин на живот бяха поведени към една обща точка – Пантеона в Морската градина. От Моста в Морската градина Тити Папазов и Тереза Маринова стартираха велопоход. От Графичната база заедно с Ангел Ковачев, Tempish Bulgaria и Ролер школа Бургас потеглиха почитателите на ролерите и скейтборда, а пешеходният поход, воден от Евгени Иванов-Пушката и Данчо Йовчев, тръгна от Културен център „Морско казино“. Трите активни лъча се събраха пред Пантеона, където на официална церемония бе даден старт на Живей Активно! 2016 в Бургас.

Advertisement

В продължение на неделния ден край морето се състояха множество разнообразни дейности: семейни игри, волейбол, футбол, водна топка, Heal Fit Gymnastics и забавления за домашни любимци. Още в 11:00 ч. в Морската градина беше поставено началото на активности като: сладоледени игри с NESTLE Ice Cream и Лео Бианки, игри на открито и Heal Fit гимнастика с АСЕМ; щафетни игри в компанията на Тереза Маринова; PURINA игри за домашни любимци и техните стопани с треньора Асен Аролски и рапъра Играта; художествена гимнастика с КХГ „Черноморец“ и освежаващи демонстрации по водна топка. Паралелно на плажа се проведоха турнири по футбол и волейбол с Евгени Иванов-Пушката, а любителите на водните забавления се насладиха на сърф и stand-up paddle board. На голямата сцена на Пантеона в Морската градина гостите се забавляваха с много танци, зумба, Kango Jumps, табата, музика и добро настроение.

5

снимка: PR

В 18:00 ч. празничният завършек на активния ден събра на сцената на Пантеона едни от най-популярните и обичани български изпълнители. Специално за феновете в Бургас хип-хоп певицата Сантра изпълни своето ново парче „В твоя чест”, а Павел и Венци Венц взривиха публиката с хита „SeTaaBrat”. В грандиозния концерт, който стартира точно в 18:00 ч., се включиха още чаровната Дивна с „Мойта музика“ и дългогодишните лица на Живей Активно! Лео и Играта с „Mr Comandante“ и много други хитове.

Приключението Живей Активно! продължава в Пловдив на 18.09.2016 г. Всички, които искат да получат повече информация за Живей Активно!, могат да го направят във Facebook (https://www.facebook.com/Live.Actively) или на сайта на инициативата (http://www.jiveiaktivno.bg).

Continue Reading
Advertisement