Connect with us

Музика

Рок операта “Нострадамус” с представления в зала 1 на НДК и Античния театър

Avatar

Публикувано

на

Nostradamus 9

снимка: PR

След бляскавата световна премиера на рок операта „Нострадамус” от Николо Коцев, предстоят две от най-мащабните представления в София и Пловдив. Всички ценители на изкуството ще имат възможността да се насладят на мащабната продукция на 26 май в Античния театър в Пловдив и на 27 май в зала 1 на НДК в София.

Студийният вариант на „Нострадамус“ излиза на диск преди 16 години, с участието на знаменитости като Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Алана Майлс, Дуги Уайт, Йорн Ланде и други рок величия, а световната критика я определя като „крайъгълен камък в жанра”.

Сюжетът на рок операта е базиран върху биографията на френския пророк Мишел де Нострадамус, който е предсказал смъртта на крал Анри II, Втората световна война с Хитлер, Френската революция, Наполеон и други. Застъпени са и пет от неговите най-ярки предсказания – три от тях са се случили, а другите две се отнасят за бъдещето. Световната премиера на рок операта на известния рок музикант и композитор Николо Коцев беше през ноември миналата година на сцената на Държавна опера – Русе и разтърси и буквално, и преносно Русенска опера.

В „Нострадамус“ участват български, турски и шведски артисти и музиканти. Сред новите лица в рок операта е талантливата млада изпълнителка Нора Караиванова, която е един от обещаващите гласове на българската музикална сцена. Певицата ще влезе в ролята на Катерина Медичи – влиятелна  и силна жена, изиграваща положителна роля в съдбата на Нострадамус, когото спасява неведнъж.

Advertisement

Nostradamus 14

снимка: PR

Не пропускайте шанса да се насладите на една от най-мащабните постановки на Световната рок индустрия, с участието на български и чуждестранни солисти, рок група Кикимора, както и хор, балет и оркестър от Държавна опера Русе под диригентството на Маестро Найден Тодоров.

Билетите за представленията в София и Пловдив са от 30 до 70 лева и могат да бъдат закупени онлайн, както и на място в билетния център на НДК в София и Античния театър в Пловдив.

Организатор на събитието е Фондация “Пчелен кошер”.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement