Connect with us

Lifestyle

Румънеца и Енчев правят фондация

Avatar

Публикувано

на

1

Хип-хоп дуетът Румънеца и Енчев  се посвещават на благородни дела, свързани с младото поколение у нас. Те решиха да основат фондация, която да работи за решаване на проблемите, свързани със зависимостите и насилието сред младежите. Организацията има за цел дейност в полза на обществото, ориентирана към по-доброто битие на младите у нас. Дейността на фондация „Румънеца и Енчев“ стартира с традиционно ученическо парти в Бургас, чиято основна кауза е „Забавлявайте се без вредители, а с качествена музика!“. По този начин хип-хоп изпълнителите се обявяват срещу употребата на алкохол и наркотици от младежи, като им докаже, че купонът може да става без вредни стимуланти и че е достатъчна силата на добрите хитове, за да се забавляваш качествено. На петък 13-ти, в Da Club, който се намира в сградата на Бургаски свободен университет, ще се състои първото подобно парти, а Румънеца и Енчев ще са в ролята на MC-та. За музикалното оформление още ще се грижат DJ Pokera &  DJ Max, които ще дирижират купона от пулта.

Тъй като ученическото парти може да се посещава от младежи, все още ненавършили 18 години, продължителността му ще е от 18 часа до 21 часа и ще се превърне в традиция всеки петък.

Тийнейджърите ще се забавляват с хип-хоп, български хитове и много музикални игри с подаръци – таблети.

С този проект Румънеца и Енчев се обявяват срещу алкохола и наркотиците, които при липса на контрол и най-вече при дефицит на поводи за забавления за ученици, се превръщат в нежелано явление сред младата аудитория. „В последните две години във всички песни се пее за наркотици и алкохол, това ни провокира с Румънеца да докажем на малките, че има купон без всичко това и че можем да се забавляваме в живота без глупости“ споделя Енчев.  „Затова всеки петък, чрез различни игри, ще раздаваме на децата таблети, които стават за игра и за четене.“ Предстоят още интересни инициативи на фондация „Румънеца и Енчев“, за които тепърва ще се говори в общественото пространство.

2

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement