Connect with us

Кино

Руни Мара блесна на червения килим на кинофестивала в Рим

Avatar

Публикувано

на

Poster 70 x 100 sm + BG title small

Poster 70 x 100 sm + BG title_smallНа кинофестивала в Рим се състоя европейската премиера на ИЗМЕТ – най-новата творба на британския режисьор Стивън Долдри, номиниран три пъти за „Оскар“ за „Били Елиът“, „Часовете“ и „Четецът“, последните два от които донесоха „Оскар“-и на Никол Кидман и Кейт Уинслет. Във вещите ръце на британския режисьор този път е американката Руни Мара, която проби в света на голямото кино с участието си в „Социалната мрежа“, а главната роля в „Мъжете, които мразеха жени“ й донесе номинация „Оскар“. В ИЗМЕТ тя се превъплъщава в работник от неправителствена организация в Рио де Жанейро. В Рим 29-годишната актриса впечатли фестивалната публика с визията си – на прес конференцията се появи с прелестна бяла рокля на едри цветя, а на официалната прожекция в събота вечерта беше с елегантен черен костюм от две части.

В италианската столица присъстваха и трите момчета в главните роли – Риксон Тевес, Луис Едуардо и Габриел Уейнстейн. В ИЗМЕТ бразилците на 14-15-годишна възраст застават за първи път пред камера, след като са открити по улиците на Рио. Режисьорът Стивън Долдри сподели, че това е било истинско предизвикателство за екипа на продукцията. Всичко е зависело от нагласата им – дали и кога ще дойдат на снимки и дали ще бъдат в нужното настроение. Друго предизвикателство, с кеото се е сблъскал основният екип, включително Руни Мара и Мартин Шийн, е било езиковата бариера. По време на снимките са работили основно с местни хора, които не говорят английски. Мара сподели пред медиите в Рим, че това обаче е допринесло за автентичността на диалозите в самия филм, голяма част от които са на португалски.

ИЗМЕТ е вълнуващо приключение из най-тъмните дебри на живота в Рио де Жанейро. Историята разказва за приятелството, оцеляването и желанието да направиш това, което е правилно. Дори в най-отчайващите моменти доброто може да възтържествува.

Когато три момчета от бордеите на Рио, работейки на сметището, откриват заровен в отпадъците портфейл, дори не си представят, че това ще промени живота им завинаги. Тримата се забъркват в необикновено приключение в надпревара с времето, опитвайки се да задържат портфейла, да се измъкнат от полицията, която е по петите им, и да разкрият тайните му. По пътя ще трябва даразграничат приятели от врагове, докато сглобяват историята на притежателя на портфейла и разкриват тайни за корумпирани политици, откраднати пари и полицейско насилие. Но двама американски мисионери, работещи в гетото им – обезвереният отец Джулиард (Мартин Шийн) и младата му асистентка Оливия (Руни Мара) – може би ще имат сила да почукат на правилните врати.

Освен номинираният за „Оскар“ и носител на награда „Тони“ Стивън Долдри, екипът на филма включва и други утвърдени творци. Сценарият е дело на номинирания за „Оскар“ и „Златен глобус“ Ричард Къртис („Наистина любов“, „Четири сватби и едно погребение“) по издадения и у нас бестселър „Сметището“ на Анди Мълиган. Изпълнителен продуцент е Фернандо Мейрелис, чийто „Градът на Бога“ получи 4 номинации за „Оскар“ през 2004г.

ИЗМЕТ ще бъде представен за първи път у нас на КИНОМАНИЯ, където прожекцията му в Зала 1 на НДК на 23 ноември ще закрие фестивала. Премиерата в кината е на 5 декември.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement