Connect with us

Lifestyle

Сайтовете на каузи участват безплатно в конкурса „Сайт на година“ 2020

Avatar

Публикувано

на

Сайтовете на каузи имат възможност да участват безплатно в третото издание на конкурса „Сайт на годината“– това включва сайтове на неправителствени организации, конкретни каузи, проекти с доброволческа или благотворителна насоченост и т.н. Конкурсът, който се организира от „Фондация за активно развитие на уеб“, има за цел да покаже и отличи най-добрите сайтове на български и чужд език, създадени от български екипи.

Вярваме, че всички, които ежедневно запретват ръкави и работят, за да направят по-добър света около нас, трябва да бъдат подкрепяни, особено във времена като днешните! Ето защо участието в категория „Каузи“ е безплатно! Очакваме сайтове на каузи – създадени, за да комуникират конкретни идеи, активация на аудитория и т.н.“, коментираха организаторите на конкурса.

Третото издание на „Сайт на годината“ стартира в особени условия на социална изолация и карантина. Това доведе и до преориентиране на бизнеса онлайн, а именно създаване на нови сайтове и онлайн магазини, както и стартирането на редица онлайн проекти с благотворителна цел. Организаторите на „Сайт на годината“ смятат, че участието в конкурса ще донесе много дивиденти особено на новите сайтове. Те ще могат да получат експертна оценка от жури съставено от професионалистите в бранша и оценка на публиката, както и по-голяма популярност.

Кандидатстването в конкурса ще продължи до 5 октомври. Всеки, който иска да се включи в надпреварата, е необходимо да се регистрира. Таксата за участие е 120 лв. на проект.

Ранна регистрация до 15 юни 2020 г. с такса 100 лв.

Категориите на конкурса са 9 – осем са за сайтове, една е за мобилни приложения :

Advertisement
  • Фирмен сайт
  • Личен сайт и блог
  • Институционален сайт / НПО
  • Сайт на кауза
  • Електронен магазин
  • Медиен сайт
  • Продуктов сайт
  • Сайт за услуги
  • Mobile app

Ранна регистрация можете да направите тук.

Всички уеб разработки ще бъдат разгледани и оценени от голямо национално жури експерти по програмиране, уеб дизайн и дигитален маркетинг.

Победителите ще получат престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, уникална статуетка и грамота.

Специално жури ще определи една специална награда за принос в развитието на българската уеб среда.

Дата и място за официалната церемония по награждаването ще обявим в края на септември.

„Фондация за активно развитие на уеб“ има за цел да популяризира уеб средата и развитието на онлайн пространството. Организира конкурси, семинари, обучения, образователни кампании и други с оглед издигане качеството на създаваното уеб съдържание, разпространение на добри практики и изграждане на браншови стандарти. По този начин се подпомага бизнес екосистемата на уеб студиа, агенции и фрийлансъри от цялата страна и се подобряват възможностите за развитие на професионалистите в бранша.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement