Connect with us

Събития

Само през МАЙ в Сатирата – постановки по 8 и 10 лева!

Avatar

Публикувано

на

По повод месеца на българската култура и писменост, Сатиричен театър „Алеко Константинов” предлага своя репертоар на цени от 8 и 10 лева.

8 май

ТЕНОР ПОД НАЕМ

Свежа комедия с множество любовни перипетии

Пиесата е дело на съвременния американски драматург Кен Лудвиг. Тя е и първият бродуейски успех. Носи му и три пъти престижната театрална награда „Тони”. През 2006 „Таймс” го определя като „светлия лъч на комедията”. Известен е и като автор на най-добрите фарсове през последните 20 години.

Advertisement

В пиесата авторът забърква героите във всевъзможни любони и театрални каши поднесении с чувство за хумор. Действието следва перипетийте на директора на Клийвландската опера – Стефан Щерев – Чечо. Веселин Ранков е великият италиански тенор, който пристига по покана в Америка за грандиозно представление. Какво се случва, когато той по случайност се нагълтва с приспивателни и някой трябва да спаси спектакъла? Въпросът е не само кой ще изпълни ролята, но и как да стане така, че публиката да не забележи подмяната. За да е още по-напрегната ситуацията в сюжета са включени и любовните перипетии на тенора. Той е разкъсван между съпругата си – Ана Вълчанова и многобройните си обожателки.

[media-credit name=“снимка: ПР“ align=“aligncenter“ width=“650″]tenor (53)[/media-credit]

14 май

БУРУНДАНГА

Свежа съвременна комедия за стойността на истината

Авторът на пиесата Жорди Галсеран е популярен съвременен каталонски драматург. В спектакъла, той ни сблъсква с две актуални понятия – серума на истината – бурунданга и терористичната организация ЕТА. В непредсказуемата комедия можете да видите Алекс Съчаджиева – млада студентка в Барселона, която под влияние на съквартирантката си дава бурунданга на гаджето си. Ситуацията става все по-заплетена, а въпросите – все по-сложни. Какво е истинското ни лице? Може ли истината да ни извади извън комфорта на собственото ни съществуване дотолкова, че да преобърне изборите ни? Докъде ще стигнем заради любовта?

Advertisement

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“650″]burund_novi (4)[/media-credit]

17 май

ВОЛПОНЕ

Сатирична комедия за алчността и човешката ненаситност

Една от най-големите и известни сатирични комедии в световната драматургия. Писана преди повече от 400 години, тя не е загубила нищо от блестящия си хумор и сатиричната си острота. Защото алчността и човешката ненаситност преминават през епохите и сякаш се възпроизвеждат във все по-уродливи форми.

Персонажите на Волпоне са се скупчили като лешояди край „умиращия” богаташ Волпоне – Георги Мамалев, който се развлича като търси все по-перфидни начини за лично обогатяване. В пиесата ще видите още – Антон Радичев, Стефан Щерев – Чечо, Кирил Ефремов, Нона Йотова и др.

Advertisement

[media-credit name=“снимка: ПР“ align=“aligncenter“ width=“650″]Volpone2[/media-credit]

САМО през МАЙ срещу 8 лева

Едно малко радио,   Волпоне,   Тенор под наем,  На другата сутрин, Златният телец,   Лека форма на тежка депресия, Столетие мое ,  Бурунданга, Прах в очите,   Сърцето е заложна къща,

Бясна, кривогледа и лакома, Танго за теб

САМО през МАЙ срещу 10 лева

Не всеки крадец е мошеник,  Операцията,   Убийство в експреса,   Bella Donna,   Тиква!

Advertisement

Разсмей сърцето си, ела в Сатирата!

Continue Reading
Advertisement