Connect with us

Музика

Свен Вет идва за кулминацията на Metropolis20

Avatar

Публикувано

на

Винаги различен и винаги актуален – Sven Vath от десетилетия движи техно звука напред и неслучайно именно той ще е черешката на тортата по случай двайстия юбилей на най-влиятелното движение за електронна музика у нас – Metropolis!

Тази година броени седмици след края на седемнайстия и „най-силен сезон в цялата история на Cocoon в Ибиса“ (според списание MixMag), той тръгва на световното си турне, за да представи най-новото и най-интересното от електронната музика в момента.

maurizio

На 2 декември на сцената в зала 1 на Inter Expo Center ще се качат Sven Vath и Maurizio Schmitz, а визиите ще бъдат поверени на отговорниците за цялостната картина на Cocoon този сезон – португалските видео магьосници Dub Video Connection, на които се доверяват кaкто най-големият техно фестивал в света Timewarp, така и ексцентриците на техно лигата, като Jeff Mills.

Вече 30 години Свен Вет слуша и пуска музика само и единствено на плочи и всеки месец получава стотици уникални винили на най-новите продукции, направени специално за него. И въпреки че в последно време компилациите излизат от мода, неговият двоен диск със звука на сезона винаги е бест селър, включващ и ветераните на сцената, и най-младите и перспективни съвременни техно артисти. Причината е, че Свен Вет никога не е само в настоящето – огромният му опит и уникален стил на диджей превръща всяка негово парти в мост между миналото, сегашното и бъдещето.  Затова и няма по-подходящ специален гост за двайстия юбилей на създателите на електронната култура у нас – Метрополис.

slam

Вторият хедлайнер на партито също е част от символичната история на родния диджей колектив. Шотландското дуо SLAM бяха специални гости на партито по случай десетия рожден ден на Метрополис през 2006-а, а с 25-годишния опит на техния култов лейбъл Soma Records, Stuart McMilan и Orde Meikle са бетонирали мястото си като едни от най-престижните и адекватни техно пионери в света.

Advertisement

Със Sven Vath и SLAM Метрополис ще завършат цикъл от 5 събития, които отбелязаха 20-годишния им рожден ден. През 2016-а година DJ-колективът не се обърна към историята си, а както винаги – към бъдещето. И по повод Metropolis20:

създаде и задвижи своето първо CODA Radio

разви и продължи Future Heroes – уникалната парти поредица, която представя за първи път в България героите на бъдещия електронен звук

създаде новия си бранд за ексцентричния и различен електронен звук Sonic Voyager с резидента на най-добрия техно клуб в света Berghain – Ben Klock, Live DJ номер 1 в света – KiNK и двама от най-силните представители на берлинската техно сцена – Rødhad и Milton Bradley

И както казват на финала на филмите с щастлив край – най-доброто тепърва предстои!

Advertisement

Билети на цена 35 лв. – в мрежата на Eventim.bg

Facebook събитие:  

https://www.facebook.com/events/1582721312037286/

Събитията на Metropolis се провеждат с медийната подкрепа на Dnes.bg, МikaMagazine.com, Sofialive.bg, Radio NOVA, GO Guide, Stand.bg, stashbg.com, bassline.bg, Djbook.bg, Djambore.com, Koncerti.bg, Timeart.me, Vibes.bg, MySound.bg и ViewSofia.com.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement