Connect with us

Tехнологии

Световната организация за интелектуална собственост обяви Huawei за #1 по регистрирани международни патенти

Avatar

Публикувано

на

Базираната в Женева Световна организация за интелектуална собственост (СОИС) обяви по-рано през март, че за втора поредна година Huawei Technologies оглавява класацията на международните компании с най-голям брой регистрирани патенти. През 2015 г. Huawei е кандидатствала за 3,898 патента – с 456 повече от предходната година, изпреварвайки по този показател Qualcomm, Samsung, Sony и HP.

СОИС се грижи за спазване на Договора за патентно коопериране (ДПК), по който се заявяват патентите. Това споразумение предоставя на всяка компания, регистрирала патент, защита в 148 държави.

Международните заявления за патент, входирани по ДПК, бележат нов годишен рекорд, достигайки до 218, 000 през 2015 г. или с 1.7% повече от 2014 г. „В световен мащаб заявленията за интелектуална собственост, като тези за патент, търговска марка и индустриален дизайн, предлагат добър поглед върху разпространението и локализацията на иновациите”, сподели Директорът на СОИС Франсис Гъри.

Освен престижното постижение, анонсирано от СОИС, този март Huawei се изкачи до четвъртото място в списъка на компаниите, подали заявления за патенти към Европейското патентно ведомство (ЕПВ). Броят на заявленията на Huawei в ЕПВ за 2015 г. е 1,953, като 1,197 от тях поставят за втора поредна година компанията на върха в сектора за дигитални комуникации по брой регистрации.

 

Advertisement

Класацията на СОИС с водещите международни компании по регистрирани патенти може да бъде намерена тук.

 

Continue Reading
Advertisement