Connect with us

Галерия

Световноизвестният фотограф Ървин Олаф ще заснеме първия си пълнометражен филм

Avatar

Публикувано

на

Световизноизвестният фотограф Ървин Олаф ще заснеме първия си пълнометражен филм. Той обяви това на пресконференция в София. Визуалният артист, определян като „модерен демон“ на съвременната фотография, гостува в София по покана на Мтел и фондация „Фотофабрика“, за да бъде тази вечер специален гост на награждаващата церемония на журналистическия конкурс за технологии, иновации и наука Mtel Media Masters 2016.

Филмът е базиран на холандска книга и се очаква през 2019 година. Посветен е на легендарния съблазнител Казанова и неговата единствена истинска любов. След заболяване от дребна шарка момичето започва да крие лицето си и тази мистериозност я прави привлекателна за Казанова“, обясни фотографът. Олаф разказа, че най-новите му проекти са свързани с изследване на човешкото тяло и неговите недостатъци и недъзи.

dawn

„Модерните технологии промениха много фотографията. Днес всеки ден в социални мрежи Фейсбук и Инстаграм има хиляди красиви снимки“, каза Олаф в отговор на въпрос как иновациите са променили фотографското изкуство. „Това, обаче, налага повече мислене от страна на фотографите какво е измерението и стойността на красотата днес“, допълни той.

„Моето може би най-голямо вдъхновение в момента е трансформацията на Европа, на градовете, в които живеем, и на това как тази промяна се отпечатва върху лицата на хората“, посочи той.

„Уловена креативност“ е темата, по която Ървин Олаф ще говори пред гостите на церемонията Mtel Media Masters тази вечер.

Advertisement

grief

Continue Reading
Advertisement