Connect with us

Музика

Световното шоу Breakin` Mozart идва у нас

Avatar

Публикувано

на

BeakingMozart

снимка: ПР

На 20 ноември зала 1 на НДК посреща световното шоу Breakin` Mozart – изумителна синергия от класическа музика, зрелищни брейкденс съчетания и новаторска хореография. Мултимедийният танцов спектакъл среща на една сцена Моцарт с брейкденса и комбинира ефектно модерните елементи от ърбан културата с изяществото на класическата музика.

Оригиналната постановка се ражда по идея на немския диригент и режисьор Кристоф Хагел и танцувалната школа по брейкденс Dancefloor Destruction Crew по време на Моцартовия фестивал във Вюрцбург през 2013 и от тогава покорява публиката в цяла Европа още от първия акорд и движение. Талантливите брейкъри успяват да интерпретират изключително атрактивно чрез танците си музиката на австрийския вундеркинд.

BreakinMozart2

снимка: ПР

Breakin` Mozart показва нагледно, че творбите на Моцарт могат да звучат модерно – фънки, рокенрол, дори – техно. А в ролята на Кралицата на нощта от „Вълшебната флейта“ се превъплъщава колоритното американско сопрано Darlene Ann Dobisch. Резултатът е атрактивна хармонична магия от звук и визия на сцената, в която акробатничите движения не са самоцелни, а показват дълбокото разбиране на концепциите в музиката на Моцарт от брейкърите.

Advertisement