Connect with us

Lifestyle

Себастиан Фетел стана първият пилот с обиколка на пистата в Сочи

Avatar

Публикувано

на

Thumbnail for 5182Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел се превърна в първия пилот, завъртял обиколка на наскоро завършената писта Сочи Аутодром в Краснодар Край, Русия. На трасето ще се проведе предстоящото ГП на Русия.

На разположение е и онборд видео от обиколката.

Пилотът на Infiniti Red Bull Racing и Директор динамични качества на Infiniti отпътува директно за Сочи от Спа-Франкоршан, където участва в ГП на Белгия. След обиколка на сградите направи няколко летящи обиколки с Infiniti Q50 Hybrid. Към Фетел се присъединиха бившият пилот от Формула 1 Дейвид Култард, VIP гости и журналисти.

Пистата в Сочи не е непълно непозната за Фетел, който бе на мястото с Infiniti през април 2013, когато тя още се изграждаше. От тогава комплексът бе домакин на Зимните олимпийски игри 2014, а първото ГП на Русия ще се проведе на 12 октомври 2014.

Сочи Аутодром е проектирана от архитекта на Формула 1 Херман Тилке и има 18 завоя, а дължината й е 5,8 км. На пистата ще се проведе шестнайсетият кръг от сезона.

www.infiniti-gp.com

Себастиан Фетел, снимка: www.infiniti-gp.com

„Чудесно е да съм отново в Сочи, съоръжението наистина е трансформирано, откакто бях за последно тук и тогава бе строителна площадка. Карах по пистата за пръв път с InfinitiQ50. Конфигурацията е интересна, с добър микс от бързи завои и технични секции. Ще бъде голямо предизвикателство за Формула 1, сигурен съм. Очаквам с нетърпение да се върнем през октомври“, коментира Фетел.

Вижте снимките с висока резолюция или ги свалете от www.infiniti-gp.com.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement