Connect with us

Кино

Селин Дион изпълнява изцяло новата оригинална песен How Does a Moment Last Forever от саундтрака на „Красавицата и Звяра“

Avatar

Публикувано

на

Beauty and the Beast BG poster

Световно известната изпълнителка и носителка на пет награди „Грами“ Селин Дион ще запише изцяло новата оригинална песен How Does A Moment Last Forever, която ще влезе в саундтрака на едно от най-чаканите заглавия тази пролет – игралната версия на вечната класика на Дисни – Красавицата и Звяра. Песента е написана от осемкратния носител на „Оскар“ композитор Алън Менкен (Малката русалка, Аладин) и ветеранът и трикратен носител на „Оскар“ писател и автор на текстове Тим Райс (Цар Лъв, Евита). How Does A Moment Last Forever е пленяваща балада за важните моменти в живота, които трябва да уловим и запазим завинаги.

Селин Дион, която ще запише една от трите нови песни към филма, споделя: „Да бъда част от оригиналния Красавицата и Звяра беше магическо изживяване и за мен е чест да съм част и от този филм.“ Дион изпълни в дует с Пийбо Брайсън песента на Менкен и Хауърд Ашман Beauty and the Beast от оригиналната анимация на Дисни. Песента която мигновено се превърна в класика и беше наградена с „Оскар“, „Златен глобус“ и три награди „Грами“.

Менкен е автор и на музиката към предстоящата екранизация на класическата приказка, както и на новите версии на добре познатите ни от оригинала песни, които той и двукратният носител на „Оскар“ Ашман написват за класическата анимация.

Саундтракът към Красавицата и Звяра ще направи своята премиера седмица преди филмът да покори кината – на 10 март.

Историята и героите са ни добре познати от анимацията на Дисни, която превзе света през 1991 г. Сега идва време да я видим на голям екран в зашеметяваща пълнометражна версия, която според създателите си ще е по-мрачна и реалистична версия от анимационната. Красавицата и Звяра разказва за невероятното приключение на Бел – умна, прекрасна и независима млада дама, която попада в плен в замъка на Звяра, след като решително спасява баща си, заемайки мястото му. Въпреки страховете си, тя бързо се сприятелява с омагьосаната прислуга в замъка и се научава да гледа отвъд страховитата външност на Звяра, като осъзнава, че той притежава добро сърце като на истински принц.

Advertisement

В главните роли ще видим Ема Уотсън (поредицата за Хари Потър) като Бел; Дан Стивънс в ролята на Звяра; Люк Евънс (Хобит: Битката на петте армии) като Гастон – красивият, но плиткоумен селянин, който е влюбен в Бел; Кевин Клайн в ролята на Морис – бащата на Бел; Джош Гад като Лафу – дългогодишния приятел на Гастон. Във филма с гласовете си ще участват и редица емблематични актьори: Юън Макгрегър дава гласа си на свещника Люмиер, Стенли Тучи – на клавесина Канденза, ще чуем гласа и на Иън Маккелън като часовника Когсуърт, а Ема Томпсън пресъздава чайника г-жа Потс.

Режисьор на Красавицата и Звяра е Бил Кондън, а сценарият за пълнометражната версия на класическата приказка е написан от Евън Стилиотополус, Стивън Чоски и Бил Кондън.

 Красавицата и Звяра идва в кината в дублирана и субтитрирана версия на 17 март в 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement