Connect with us

Кино

Сериалът „Похитени“ с премиера по Bulgaria ON AIR от 12 август, 20,30 часа

Avatar

Публикувано

на

Prisoners of War cover

снимка: PR

Национална телевизия Bulgaria ON AIR стартира премиерния сериал „Похитени“ (Prisoners of War/Hatufim, 2009-2012) от петък, 12 август, всяка делнична вечер от 20,30 часа. За тази продукция Гидиън Раф – автор, сценарист и режисьор – печели множество награди от филмовата академия на Израел, а сериалът става най-успешната драматична ТВ поредица в страната. Адаптация на „Похитени“ е хитовата американска драма Homeland („Вътрешна сигурност“), заради която Раф е отличен и с две награди Primetime Emmy за режисура. Гидиън Раф е и сред най-продаваните писатели в Израел.

В сериала „Похитени“ специален екип е изпратен в Ливан на тайна операция за залавяне на влиятелен терорист 17 години преди времето, в което се развива действието. Тогава мисията се проваля, а по време на изтеглянето на екипа трима войници – Нимрод Клайн (Йорам Толедано), Ури Зак (Ишай Голан) и Амиел Бен-Хорин (Аси Коен) – са заловени от терористите и остават в Ливан. След години тайни преговори момчетата се завръщат в Израел като част от държавно споразумение за размяна на военнопленници. Нимрод и Ури се живи, а Амиел се завръща в ковчег.

И тук започва истинската история. След 17 години в плен двамата оцелели са се превърнали в национални герои, а имената и портретите им са навсякъде по улиците. Но как мъжете се справят със завръщането си в страната и какви са последствията за Израел и за самите тях? Как се възстановяват връзки, прекъснати преди години, с отчуждени съпруги, с деца, които не ги познават, с вече загубени родители и с общество, което се е развивало, докато те са застинали във времето?

Скоро след завърщането си Нимрод и Ури са подложени на серия от разпити от военния психолог Хаим Коен (Гал Заид), който бързо стига до извода, че крият тайна. Нещо в историите им не съвпада. Започва тайно разследване, чиято цел е да разбере кои са те и какви са намеренията им оттук нататък.

Advertisement

Кои са героите в „Похитени“

Нимрод Клайн (Йорам Толедано)

Заловен в Ливан на 26 години, Нимрод се връща в Израел на 43. Смел, интелигентен, роден лидер. В същото време е емоционално уязвим, обича флирта и непрекъснато се състезава. Той е мъжът, за когото момичетата са искали да се омъжат и на когото момчетата са искали да приличат. Когато се завръща в Израел, се озовава в шокираща ситуация – на вече изостанал, с кошмари, с проблеми със съпругата си и в тежко психическо състояние.

Ури Зак (Ишай Голан)

Заловен в Ливан на 23 години, Ури се връща в Израел на 40. За разлика от Нимрод той е срамежлив и интровертен тип. Никога не е имал големи амбиции извън желанието за прост, щастлив живот със семейството си и любимата годеница Нурит. Дори оцеляването му в Ливан се дължи на необичайна причина… Медийното внимание след завръщането му не му понася добре, но най-големият удар, с който трябва да се справи, е бракът на годеницата му със собствения му брат.

Advertisement

Талия Клайн (Яел Абекасис)

Съпругата на Нимрод. Талия е посветила цялата си енергия за спасяването на мъжа си през изминалите 17 години. Сега, когато той е у дома, тя изведнъж загубва мисията на живота си. И по-лошо – сблъсква се с човек, когото вече не познава и не е сигурна, че дори харесва.

Нурит Халеви (Мили Авитал)

Бившата годеница на Ури, вече 43-годишна. Любовта между двамата е била толкова силна, че когато Ури е задържан, Нурит трудно се справя с новата реалност. Тя прекарва всяка минута със семейството на Зак. С времето се поражда връзка между нея и брата на Ури Зак – Яки, която се задълбочава и стига до брак. За да продължи нормално живота си, Нурит успява да убеди себе си, че Ури е мъртъв. Когато той се завръща, тя не може да прости на себе си за измяната…

Амиел Бен-Хорин (Аси Коен)

Advertisement

Войникът, който след 17 години в плен се връща в Израел в ковчег. Обстоятелствата около смъртта му карат военните да позодират, че истината за това, което се е случило в Ливан, все още не е разкрита.

Хаим Коен (Гал Заид)

Сериозен, много умен и изключителен професионалист. Хаим е военният психолог, който води разследването около Нимрод и Ури.

Ирис (Сенди Бар)

Ирис е 30-годишна красавица, която среща Ури и започва връзка с него. Скоро става ясно, че тя е агент под прикритие с мисия да разкрие чрез Ури какво точно се е случило в Ливан. Ирис се изправя пред тежка дилема, когато осъзнава, че има чувства към бившия пленник.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement