Connect with us

Събития

„Сидхарта“ с последно за сезона представление

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

На 4 май  на сцената на Музикален театър от  19.00 ч. Балет „Арабеск“ ще представи за последен път този сезон танцово-театралния спектакъл „Сидхарта“ по мотиви от философската поема на Херман Хесе, идея и хореография – Мила Искренова, сценография и костюми – Свила Величкова, видео-проекции – Никола Налбантов. Музикалният колаж включва  увертюри на Вагнер, съвременна амбиент музика, европейски шлагери от 30-те години, както и единствената рага на Лед Цепелин. Музикален консултант Весела Цанкова.

Спектакълът “Сидхарта” е театрално събитие, което има право на дълъг живот. Той не е екзотична приумица на хореографката Мила Искренова , а съвременна форма на театър, с какъвто всяка култура и всеки театър могат да се гордеят.

Леа Коен

снимка: PR

Спектаклите на Мила Искренова, нейните философски и естетически търсения и подходи при постановката им в сценични произведения,  предизвикват полемика, вълнуват, не те остават равнодушен. Критиката почти винаги е поляризирана, често възхитена от дълбочината и прозрението в нейните идеи, но понякога шокирана от внушенията, съдържанието и формата на нейните произведения, какъвто  е и случаят със „Сидхарта“.

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement