Connect with us

Swing

Синатра, Гершуин и аз – Васил Петров тръгва на турне със Симфоничен оркестър

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

„Да си спомним за Синатра като модерни хора, от едно друго време, но и като истински последователи и откриватели на творчеството му. „  казва Васил Петров, които с концерти на 9 април в зала 1 на Фестивален и конгресен център-Варна, 12 април в Канев център в Русе, 20 април – Военен клуб/ДНА/ в Бургас и 11 май в Ловеч поставя началото на поредица от срещи с публиката около любимата суинг и джаз музика със заглавието на концертите „100 години Синатра“ с музиката на Франк и  Гершуин.

Фокусът е основно върху най – силния  период от кариерата на Франк Синатра, когато записва с Capitol records през 60-те години и хитовете на  Гершуин- гении  който променя  облика на музика, в онова време като включат джаз и ритъм енд блус елементи.  Музика която  храни душата по определен начин.  От саундтрака на популярния американски сериал „Женени с деца“ , през  романтичната „Summertime“, „Someone to watch over me”,  „Over and Over(The World we know),  суинг хитовете „Fly Me to the Moon“ и „New York, New York“ до боса новата „The Girl from Ipanema“ – Васил Петров и Държавния Симфоничен оркестър Шумен с диригент Левон Манукян  ще представят най-популярните пиеси  от  репертоара на Синатра и Гершуин  в нови аранжименти на Левон Манукян и Георги Милтиядов.

С тази красива концертна програма,  чрез изразителните и богати на нюанси, изящна фраза и дълбочина,  изпълненията на Васил Петров  ще ни потопят в света на великия Франк, в златните години на джаза с богатството на Симфоничния оркестър, пиеси който ще се изпеят специално за вас,  за феновете на истински хубавата музика.

Миналата година този проект беше представен в Шумен,  сега  Васил Петров ще изнесе серия от концерти в следните градове :

Advertisement
  • 09 Април, Варна , Фестивален конгресен център Варна, билети на касата на ФКЦ и театър Българан. Начало  19ч.
  • 12 Април,  Русе, Канев център, билети на касата на центъра. Начало 19ч.
  • 20 Април,  Бургас, Военен клуб /ДНА/ Бургас. Билети на касата на клуба. Начало 19ч
  • 11 Май, Ловеч, залата на Народно читалище „Наука“,  Начало 19ч. Вход свободен, специално за празника на града.

През юни месец Васил Петров ще завърши турнето си с концерт-спектакъла  „101 години Синатра“ на сцената на Античния театър в Пловдив, в който участват освен известни музиканти, но е изящен балет в духа на Лас Вегас , степ танцьора Георги Пейчев, актьора от сериала  „Под прикритие“-  Мариан Вълев и други известни гост солисти.  Дата предстои да се уточни.

Continue Reading
Advertisement