Connect with us

Кино

Синелибри започва разпространение на филма АЗ СЪМ ТИ, АДРИАНА

Avatar

Публикувано

на

I am you 019

снимка: ПР

Синелибри започва разпространение на филма АЗ СЪМ ТИ, АДРИАНА на режисьора Петър Попзлатев от 14 септември. Сюжетът се уповава на недовършения роман на Димитър Димов „Роман без заглавие” и продължението му „Адриана”, написано от дъщеря му Теодора Димова. Сценарият е дело на Владимир Ганев, Стефан Коспартов и Мирела Иванова. Режисьор и продуцент е Петър Попзлатев (Аз, графинята, Нещо във въздуха). Оператор на лентата е Емил Христов (Дзифт, Love.net)

Красивата Адриана (Жанет Спасова) е светска лъвица от стария хайлайф. Вече на преклонна възраст, тя се потапя в спомените си благодарение на младата Юра (Ирмена Чичикова), която възрастната дама наема за своя компаньонка. Постепенно двете жени се сближават и съдбите им мистериозно се преплитат. Филмът внушава метафизичната идея за повторяемостта във времето, тъй като изкушенията, на които е изложена човешката душа, винаги са едни и същи.

В двата ключови женски образа се превъплъщават блестящо актрисите Жанет Спасова и Ирмена Чичикова. Участват още Богдан Глишев, Захари Бахаров, Ованес Торосян, Владимир Пенев, Деян Донков, Михаил Билалов, Владимир Карамазов, Милиана Ленак, Пенко Господинов, Жана Стоянович и др.

АЗ СЪМ ТИ, АДРИАНА ще се разпространява в арткината в столицата и страната от 14 септември с подкрепата на ИА „Национален филмов център“. Продукцията присъства и в програмата на четвъртия международен кино-литературен фестивал CineLibri 2018.

Advertisement

Награди и номинации:

5 награди от фестивала „Златна роза“ – Специалната награда на журито, за режисура, за най-добра актриса (Жанет Спасова, Ирмена Чичикова), за костюми и награда на критиката

3 награди на Филмовата академия – за режисура, актриса (Жанет Спасова) и музика

Шанхай – конкурсна програма

Месец на европейското кино в Токио – откриване

Advertisement

естивал на любовните филми (Монс) – конкурсна програма

8 номинации от Филмовата академия – за най-добър филм, актриса (Ирмена Чичикова), актьор (Деян Донков), поддържаща роля (Жана Стоянович), сценарий, операторско майсторство, сценография и костюми.

 Линк към страницата на филма в IMDB: https://www.imdb.com/title/tt3026810/

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement