Connect with us

Знаменитости

Скот Уейланд от STONE TEMPLE PILOTS и VELVET REVOLVER открит мъртъв на 48 г.

Avatar

Публикувано

на

[media-credit name=“Снимка: Rolling Stone“ link=“http://www.rollingstone.com“ align=“alignnone“ width=“1401″]Скот Уейланд на живо с Velvet Revolver[/media-credit]

Еблематичният за цяло поколение фенове вокалист на Stone Temple Pilots и Velvet Revolver Скот Уейланд е открит мъртъв днес в тур буса на бандата си The Wildabouts в Минесота. Новината беше официално потвърдена в профилите на певеца в социалните мрежи.
KNAC.com първи съобщиха, че певеца е намерен от своя мениджър Том Виторино малко преди планирания концерт на групата му на сцената на Medina Entertainment Center в Медина. Съпругата на Уейланд Джейми също потвърди тъжната новина пред Los Angeles Times.
Blabbermouth.net отбелязва, че преди няколко дни, при участието си в канадското „The Todd Shapiro Show“ Скот е отговарял на повечето въпроси с по една дума, както и че много от отговорите не са били никак смислени.
Въпреки че засега не е известно нищо около случая, трябва да се подчертае, че Уейланд дълго време се лекуваше от различни зависимости. Въпреки това, в интервю миналата година певецът твърдеше, че не е докосвал наркотици от 14 години и за него те са далечно минало. Китаристът на групата му The Wildabaouts почина през март, а причината за смъртта му се оказа коктейл от различни опиати.
Вокалистът, който беше на 48 г., оставя две деца, Ноа от бившата му жена Мери Форсбърг, и Люси от настоящата му съпруга Джейми, с която се ожениха през 2013.

Velvet Revolver – „Fall To Pieces“