Connect with us

Музика

Слави Трифонов и Ку Ку Бенд с концерт в София

Avatar

Публикувано

на

vl8a large

ia2b_largeКонцертът с дата 25 април в зала “Арена Армеец”, обещава да се превърне в един грандиозен концерт – спектакъл, които ще събере много от членовете на Ку ку бенд, участвали през годините.
Билетите за концерта на СЛАВИ ТРИФОНОВ И КУ-КУ БЕНД в София ще са в продажба в мрежата на Еventim (www.eventim.bg) от 21 януари (сряда).
Цените са 25, 30,40, 50, 55 и 60 лева, в зависимост от местоположението в залата.
В предстоящия концерт ще вземат участие много гост-музиканти и изпълнители, някои от които:

Деси Добрева – вокал
Александра Раева – вокал
Нели Петкова – вокал
Калин Вельов – перкусии
Николай Арабаджиев – китара
Лили Йончева – перкусии
Георги Красимиров – Герасим – клавишни

Групата е създадена през 1993 година. Всички музиканти в “Ку-ку бенд” са с музикално образование, а голяма част от тях са завършили и Музикалната академия. В актуалния състав на групата влизат: Евгени Димитров – клавишни, Георги Милчев – бас-китара, Цветан Недялков – соло китара, Иван Стоянов – ритъм китара, Евгени Йотов – саксофон, Йордан Йончев – тромпет, Венелин Венков – ударни, Кристиан Илиев – клавишни, Илия Илиев – кларинет, Рейди Бризуела – перкусии и вокалистите Борис Солтарийски, Цветелина Грахич и Лилия Стефанова. “Ку-ку бенд” са майстори на импровизацията и имат уникално звучене. Свободно свирят от класическа музика, рап, българска народна музика, балканска музика, джаз. Сред постиженията им е интерпретацията на класическото произведение на Равел – “Болеро”. Групата е една от най-добрите в стила етно-рок и дори бе включена в най-новите учебници по музика за българските училища. Това, което със сигурност можем да кажем е, че “Ку-ку бенд” в момента е най-универсалната поп-група в България, продала сензационни за българския пазар тиражи и – в същото време – разполагаща с най-модерните и скъпи инструменти и озвучителни системи.
От 1994 година насам, всички летни турнета на “Ку-ку”, “Каналето”, “Хъшове”, Слави и „Ку-ку бенд“ са се превръщали в събития, които се помнят дълго. Средната посещаемост на едно турне е около 200 000 зрители. Събитията намират широк отзвук и в печатните и електронни медии и достигат милиони. На екипа принадлежи и ненадминатия до този момент рекорд за посещаемост на открит концерт в България – лятото на 1997 година, на стадиона в Пловдив, когато, по данни на полицията, на концерта са присъствали над 60 000 души.
Слави и „Ку-ку бенд“ имат зад гърба си вече няколко концерта в Западна Европа, както и „American Tour 2010“, осъществено в градове от САЩ и Канада.

Continue Reading
Advertisement