Connect with us

Култура

След Светлината пада Мрак – „Дневен патрул” от Сергей Лукяненко

Avatar

Публикувано

на

Дневен патрул корица

Във втора книга от хитовата поредица говорят Тъмните! А те определено имат какво да разкажат.

Всяка история може да бъде разказана по много различни начини. Особено когато Балансът между Тъмнината и Светлината е заложен на карта…

След като бяхте част от смяната на светлия „Нощен патрул”, дойде време и за гледната точка на безмилостния „Дневен патрул”! Защото от 18 юни 2020 на пазара може да откриете дългоочакваното ново издание на книга втора от хитовата поредица на руския писател Сергей Лукяненко.

Различните –владеят магията и живеят редом с нас, без да подозираме. Тяхното и нашето оцеляване зависят от спазването на Договора, гарантиращ мира. Нощният патрул следи силите на Мрака, а Дневният надзирава слугите на Светлината.
В Москва обаче балансът е нарушен.
Светлите магове печелят победа след победа, а Тъмните отстъпват.

В тази сложна игра, в която няма как да има победител, се оказват намесени млада вещица, запратена на детски лагер на Черно море, един Различен без минало, но с огромна сила, както и съдебен процес, който напълно ще промени хода на историята.

Advertisement

А щастливият край за света изглежда повече от невъзможен.

Напрегнат, епичен и изпълнен с неочаквани обрати,  „Дневен патрул” няма да разочарова почитателите Лукяненко. Нещо повече, тази книга ще ни покаже гледната точка на онези Различни, които ценят свободата повече от всичко и са готови да платят всяка цена, за да я постигнат. А читателят сам трябва да реши на чия страна ще застане.

Сергей Лукяненко е един от майсторите на руската фантастика. Носител е на наградите „Старт“ (1993), „Меч Руматы“ (1995 и 1997), „Интерпресскон“ (1995 и 1996), „Аелита“ (1999), а творбите му, сред които и филмираната „Нощен патрул”, „Чернова”, „Белова”, „Геном”, се превръщат в едни от знаковите творби на миналия век.

Continue Reading
Advertisement