Connect with us

Музика

След 2Cellos APOCALYPTICA и Opeth пристигат за Sounds of the Ages

Avatar

Публикувано

на

2cellos big

снимка: PR

2Cellos откриха петото издание на фестивала „Sounds of The Ages“ с продължило повече от 2 часа музикално представление. Двамата виртуози на челото изсвириха най- големите си хитове, сред които присъстваха кавъри на AC/DC, Michael Jackson, Guns N’ Roses, Rolling Stones, Nirvana, Coldplay, Iron Мaiden и много други.

Градацията в сета им беше повече от електризираща, като музикалното пътешествие, което бяха подготвили за българскаа публика на Sounds of the Ages започна спокойно с класическа и филмова музика и постепенно прерасна в луд рок.

Зад гърба си 2Cellos имат вече няколко разпродадени турнета (САЩ, Япония и Европа) и участия в най-горещите ТВ шоута в света.

Спомняме си за думите на сър Elton John, с които той обрисува атрактивния дует:

Advertisement

Отидете да ги видите на живо, защото са изумителни! Не помня да съм виждал нещо толкова вълнуващо като тях от времето, когато гледах Jimi Hendrix през 60-те. …”
Elton John

Убеждаваме се, че това е напълно вярно!

С представянето си 2cellos вдигнаха доста летвата на фестивала и отправят музикално предизвикателство към останалите групи, които предстои да чуем.

Този петък на сцената на Античният театър в Пловдив ще имаме възможността да чуем финландските метъл богове на челото APOCALYPTICA.

Определяйки стилът си като класическа музика с елементи на нео-метъл и траш симфоничен метъл, финландците се утвърждават като една от любимите групи на българската публика.  Неслучайно тoва ще бъде четвъртото посещение за групата в България. Първото гостуване е през 1999 година в рамките на културната програма в Пловдив, когато градът е избран за съпътстваща европейска столица на културата. Групата изнася представление в античния театър. При това посещение е организиран и втори концерт, състоял се на 25 юни в Националния дворец на културата.

Второто посещение на групата е през 2006 година. Тогава музикантите имат представления на 1 юни в Каварна и на 2 юни в зала „Христо Ботев“ в София.

Advertisement

При третото си гостуване Апокалиптика изнася концерт на 31 май 2008 година, отново в град Каварна. 

На 19 септември като част от програмата на Sounds of the Ages на сцената на Античният театър в Пловдив ще се качат OPETH.

Избраната за Прогресив група на годината ще се представи за първи път с оркестър и именно затова, интересът към шоуто в чужбина е огромен. Очаква се близо половината зрители да бъдат фенове от Англия, Германия, Франция, Италия и скандинавските страни, както и съседните на България.

Концертът се организира от радио ТАНГРА МЕГА РОК със съдействието на Община ПЛОВДИВ и е част от поредицата ни в Античния театър в самия край на лятото:

18 септември – APOCALYPTICA;
19 септември – OPETH с оркестър;
20 септември – MACACO и Уикеда.

Advertisement

БИЛЕТИ за концертите ще намерите в системата на www.Eventim.bg.

Continue Reading
Advertisement