Connect with us

Култура

Слушайте неиздадената “Never Gonna Break My Faith” на Aretha Franklin

Avatar

Публикувано

на

af Album Artwork

Кредит: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

Във времена на глобални трудности и изпитания, пред които за пореден път е изправено човечеството, магията на музиката отново проявява лечителските си способности. А величественият глас на кралицата на соул музиката Aretha Franklin е светлината в тъмния тунел. Sony Music с гордост представя неиздаваната до момента солова версия на песента „Never Gonna Break My Faith“, в изпълнение на Ms. Franklin, с участието на The Boys Choir Of Harlem. Ко-автор е носителят на многобройни награди, изпълнител и автор на песни Bryan Adams, а оригиналната версия, наградена с ГРАМИ, излиза за първи път през 2006 г. в дует с Mary J. Blige за филма Bobby. 10 години по-късно текстът на песента е по-актуален от всякога.

Clive Davis, дългогодишен приятел и продуцент на Franklin, коментира:

„Светът е много различен в момента. Промяната е навсякъде и се надявам, че всеки от нас прави максималното, за да създава промяна по възможно най-позитивния начин. Музиката може да изиграе главна роля в тази ситуация, а изпълнението на Aretha те кара да настръхнеш. Когато прочетеш текста на песента и го съпоставиш със случващото се в момента, ще се разтрепериш. Всеки трябва да чуе тази песен. Заслужава да се превърне в химн.“

„Когато написах песента, в съзнанието ми бе енергията на Aretha, но никога не съм си представял, че тя всъщност ще я изпее“, споделя Adams. „Идеята беше да напиша химн – думи, които ще дават надежда и ще ни напомнят, че дори когато изгубим нещо, можем да открием светлина в себе си, която да ни води. Когато създадох демото, казах на продуцентите, че Aretha трябва да я изпее. Тази солова версия седи на компютъра ми от години и когато чух, че Clive прави филм за живота на Aretha, му я изпратих. Светът не бе чувал цялото изпълнение на песента, а имаше нужда да го чуе, особено в момента“, допълнва той.

Тя е музикална и културна икона на 20ти и 21ви век, позната на целия свят с първото си име: Aretha. Безспорната “кралица на соул музиката” създава невероятно наследство, простиращо се в 6 десетилетия, от първите си записи като тийн госпъл звезда, до последния й студиен албум – ARETHA FRANKLIN SINGS THE GREAT DIVA CLASSICS.

Advertisement

Нейните безбройни класики включват “(You Make Me Feel Like) A Natural Woman”, “Chain Of Fools”, “I Never Loved A Man (The Way I Love You)”; собствените й композиции “Think”, “Daydreaming” и “Call Me”; невероятните й версии на “Respect”, “I Say A Little Prayer” и “Rolling In The Deep”; глобалните й хитове “Freeway Of Love”, “Jump To It”, “I Knew You Were Waiting (For Me)”; световния й супер хитов дует с George Michael и “A Rose Is Still A Rose.”

Aretha Franklin е носител на най-престижното гражданско отличие – президентския Медал на свободата, 18 награди ГРАМИ, ГРАМИ за цялостен принос и ГРАМИ за жива легенда. Могъщият й и неповторим глас с госпъл вокали е вдъхновение за безброй звезди в многобройни музикални жанрове, което напълно заслужено й донася първото място в класацията “Най-велики изпълнители на всички времена” на сп. Rolling Stone. Ms. Franklin е една от най-продаваните жени-артисти на всички времена, с над 75 милиона копия в цял свят, а невероятният й глас и впечатляваща кариера са оставили незаличима следа в животите на много хора. Тя никога няма да бъде забравена.

Continue Reading
Advertisement