Connect with us

Телевизия

Смели ловци на змии рискуват живота си в търсене на най-отровните видове в новата поредица на Discovery Channel „Ловци на отрова“

Avatar

Публикувано

на

Всяка година отровни змии убиват над 100 000 души, а още хиляди постъпват в болници за лечение . Въпреки тази шокираща статистика, смъртоносната отрова на змиите се използва и за спасяване на човешки животи, чрез производството на противоотрови. Наличността ѝ намалява всяка година, а търсенето на отрова е по-голямо от всякога. „Ловци на отрова“ проследява четири екипа професионални ловци на змии, които пътуват по света в търсене на най-смъртоносните змии, познати на човечеството. Докато всеки от тях се наслаждава на вълнението от преследването, те споделят една и съща крайна цел – да спасят живота на другите. Премиерната поредица „Ловци на отрова“ стартира на 3 юни, петък, 21:00 ч. по Discovery Channel.

От тресавищата на Флорида и равнините на Оклахома, до австралийската пустош и аризонската пустиня, екипите рискуват живота си при всяка стъпка. По света има над 600 вида отровни змии и едно погрешно движение може да се фатално.

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“640″][/media-credit]

Екипът на „Ловци на отрова“ се състои от:

Тим Фицър (53), Кевин Бейкър (52) и Хана Локхарт (27)

Тим Фицър от Тълса, Оклахома е индианец и се занимава с препариране на животни, лов на змии и е изцяло отдаден на всякакви дейности сред дивата природа. Бил е ухапван от смъртоносни змии 5 пъти и работи заедно със своя близък приятел и колега от 35 години Кевин Бейкър, както и с новото попълнение в екипа им – Хана Локхарт.

Advertisement

Ед Чампан (76) и Джъстин Ботръл (34)

Ед Чапман от Маями, Флорида е легенда сред търсачите и ловци на отрова. Водещи лаборатории и медицински изследователи от цял се свързват с Ед в търсене на висококачествена отрова. За да задоволи нарастващото търсене, той наема Джъстин Ботръл за свой помощник. Заедно, дуото обикаля цяла Америка, за да осъществят поръчките на клиентите си и да поддържат бизнеса си.

Дан Маси (45) и Мелани Маси (43):

Съпрузите Дан и Мелани Маси от Сахуарита, Аризона са вдъхновени от общата им любов към науката, изследванията и опазването на животинските видове. Въпреки че Дан има двустранна ампутация, той смята протезите на краката си за предимство, така че дори нараняване не може да сломи екипа им.

Браян Барчик (45) и Чуи (47)

Advertisement

Браян Барчик от Шелби Таунсшип, Мичигън има над 25-годишен опит в развъждането и работата с над 30 000 змии и е един от най-големите колекционери на влечуги в света. Неговият партньор Чуие експерт в работата с неотровни змии и има много да научи от Браян.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″][/media-credit]

Continue Reading
Advertisement