Connect with us

Култура

„С@МОТ@” вече и в електронен формат

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

След изключително успешната премиера на кибер пънк романa „С@МОТ@” у нас и в Ню Йорк, журналистката Мартина Дечевска се фокусира върху електронното издание на историята, което вече е факт и може да бъде закупено от онлайн книжарницата на Хеликон. Натрупал популярност като „българския Петдесет нюанса сиво“, заради горещите садо-мазо сцени вътре, романът се превърна в едно от най-обсъжданите литературни събития на годината, а авторката му в си спечели името на изключително директен млад български писател.

„Независимото изкуство е единственото такова, което може да си позволи да направи брутална дисекция на обществото и неговите проблеми без да трябва да се съобразява с това колко ще продаде и дали ще се смели от масовата публиката. Без safe mode“, сподели в свое интервю Мартина, която се вдъхновява за книгата си от разговори на четири очи с момичета, практикуващи игрите на болка и удоволствие, но вместо да предаде историите им в журналистическа форма, решава да ги събере в роман.

За да запази автентичността на своя текст, Мартина преминава през целия процес по създаването му самостоятелно, без подкрепата на издателство. С това тя даде гласност и на още една наболяла тема, а именно – каква е цената на независимото изкуство и готови ли са младите автори да поемат този риск.

Електронното издание на книгата  се разпространява ексклузивно във верига книжарници Хеликон като до края на януари ще бъде на промоционална празнична цена от 5 лв.

Електронното издание на романа може да намерите тук.

Advertisement

„С@МОТ@” e и във Facebook: https://www.facebook.com/samotabg

 

Continue Reading
Advertisement