Connect with us

Музика

Соня Йончева избра Божидар Божкилов за концерта в Пловдив 

Avatar

Публикувано

на

Божидар Божкилов

Божидар Божкилов, снимка: ПР

50 млади оперни певци се бориха за честа да излязат на сцена със световното сопрано в Античния театър

Оперната прима Соня Йончева избра младия бас Божидар Божкилов /26 г./  сред 50 участника в конкурса, който тя обяви в края на месец юни. Певицата има желание да лансира пред публиката млад български изпълнител.

На 25 август те заедно ще се качат на сцената на Античния театър в Пловдив. Божидар ще изпълни любимата си  ария на крал Филип II от четвърто действие на операта „Дон Карлос“ – „Ella giammai m’amo“. Той е първа година специализант в Accademia Teatro alla Scala и вече работи в прочутата Ла Скала в Милано.

„Божидар се наложи като победител от първия момент, заради изключително красивия си тембър, доста добра музикалност и много добро и спокойно присъствие на сцената. Той е само на 26 години и смятам, че му предстои много добра кариера. Нямам търпение да го представя в нашия концерт!“, каза Йончева за избора на младия бас.

„Безкрайно благодаря за гласуваното доверие към мен и вниманието към новото поколение български оперни певци.  За всеки един от нас, щастието би било неизмеримо да застанем до Вас на родна сцена“, отвърна Божкилов на жеста, който световноизвестната българска певица прави към новото поколение оперни артисти.

Advertisement

“Първо бях много поласкана да получа повече от 50 досиета с кандидати от цялата страна! Изборът беше много труден, в България има невероятни оперни таланти. От всичките кандидати около седем ми направиха много силно впечатление, между които едно момиче на 18 години от София и момче от Пловдив – баритон. Възрастовата граница на участниците в конкурса беше от 13 до 45 години“, каза Йончева, която след серия успешни концерти в Италия на 19 август ще има Гала с ренесансов репертоар на фестивала в Залцбург, който тази година въпреки пандемията отбелязва своя 100 годишен юбилей.

Веднага след Австрия Йончева пристига за няколко дни в родния си град Пловдив за спектакъла „Завръщане“ на 25 август на сцената на Античния театър.

Соня ще изпълни арии от прочути опери с оркестъра на Пловдивската опера под диригентството на Найден Тодоров. В програмата са включени произведения на Верди, Пучини, Маскани, както и изпълнение – изненада, подготвено специално за българската публика.

Билети за концерта на Соня Йончева в Античния театър в гр. Пловдив на 25 август на цени от 40 до 120 лв. все още могат да бъдат закупени онлайн от epaygo.bg или намясто в офис мрежата на EasyPay.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement