Connect with us

Култура

Соня Йончева ще подкрепи млад български певец

Avatar

Публикувано

на

Фотокредит: Дарио Акоста

Световноизвестното сопрано ще покани по време на концерта си в родния град Пловдив на 25 август в Античния театър един млад български певец, който ще изпълни любимата си ария. Йончева лично ще прослуша всички, които й изпратят видео запис със свое изпълнение и кратко представяне на мейл: office@sonyayoncheva.com.

„Щастлива съм, че ще открия за българската публика едно ново име, което съвсем скоро ще разнася славата на нашите гласове по света. Знам колко е важно някой да те забележи и да ти подаде ръка в началото на кариерата“, каза Йончева, която в момента работи върху новия си албум за „Сони Класикал“ в Женева. Подробностите около албума се пазят в тайна. Очаква се той да се появи до края на годината.

Програмата на най-успешната българска оперна звезда днес е запълнена до 2028 година. Въпреки пандемията от КОВИД-19, Соня Йончева е сред най-търсените имена на световната оперна сцена. Тя ще пее на 14 юли, Националния празник на Франция, на Гала концерта пред Айфеловата кула,  който ще бъде предаван на живо от най-гледания френски телевизионен канал France 2.

На 19 юли Йончева е звездата в операта „Травиата“, която ще бъде представена на открито във Флоренция с партньори от ранга на Франческо Демуро и Лео Нучи, диригент е Карло Рици.

На 14 август Соня Йончева е сред звездите на 100 годишния юбилей на фестивала в Залцбург, където ще изнесе Ренесансов концерт.

Advertisement

След Австрия, Йончева се завръща за няколко дни в България за големия си концерт на 25 август в Античния театър с оркестъра на Пловдивската опера под диригентството на Найден Тодоров. В програмата са включени произведения на Верди, Пучини, Маскани, както и изпълнение – изненада, подготвено специално за българската публика.

Билети за концерта на Соня Йончева в Античния театър в гр. Пловдив на 25 август може да бъдат закупени онлайн от epaygo.bg или на място в офис мрежата на EasyPay.