Connect with us

Класическа

Софийската филхармония и бъдеща звезда на класическата музика откриват конкурса „Млади виртуози“

Avatar

Публикувано

на

MEHONOSHINA

На 15 април от 19 ч. в зала „България“ Софийската филхармония и малката кларинетистка София Мехоношина под диригентската палка на Найден Тодоров с програма, посветена на валса, ще открият четиринадесетото издание на Международния конкурс „Млади виртуози“.

София Мехоношина e носител на Голямата награда „Откритие на конкурса“ от предишното издание на конкурса и на Специалната награда на Софийска филхармония – концерт с националния ни оркестър. Тя е родена на 2 април 2004 г. в град Иркутск (Русия). Учи в 5-ти клас на Детската музикална школа към колежа, кръстен на Шопен, в класа на заслужилия артист на Руската федерация, професорът от Московската държавна консерватория Евгени Петров.

Лауреат на много музикални конкурси като: „Международен форум на класическа музика“, Москва, 2015 г. (I награда), Международен конкурс за изпълнители на класическа музика „Музикални диаманти“, Москва, 2016 г. (I награда), XIV Международен музикален конкурс за деца в Русия, Москва, 2016 (ІІІ награда), Международен музикален конкурс „Виртуози на Голямата награда Залцбург“, 2016 (І награда); XIV Международен конкурс за кларинет в Карлино, Италия, 2016, (I награда). Лауреат на III Международен фестивал „Музикален диамант“, Испания, 2016 г.

София Мехоношина е участник в държавната програма на Образователния център „Сириус“ за талантливи деца ,Сочи (2016, 2017).

Конкурсът „Млади виртуози“ e предназначен за млади изпълнители от България, Европа и света. Той предоставя на всички участници нови възможности да се състезават и контактуват със свои колеги, да изследват и обменят оригинални идеи, да интерпретират класическа и съвременна музика, да представят своя талант пред големи музиканти, доказали себе си като инструменталисти и педагози от световните музикални сцени.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement