Connect with us

Кино

София вече е част от международния арт проект на открито „Изгнаник“

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

София вече е част от международния арт проект на открито, който предшества световната телевизионна премиера на сериала „Изгнаник“ първо по FOX.

Петима от най-известните български графити художници – 140 Ideas, Esteo и GOAT рисуват на живо върху огромно пано 7 (ширина) х 24 метра (височина) на фасадата на НДК. Те пресъздават в реална градска среда сцена от комикса на световноизвестния Робърт Къркман и Пол Азасета, на който е базиран сериалът „Изгнаник“. На специално инсталирани пана рисуват финалистите в графити конкурса „Моят любим комикс“. Предвидени са стотици награди за всички дошли на място, за да станат част от събитието, а онези, които се престрашат да влязат в къщата на Изгнаника, ще попаднат и в сцена от сериала. Събитието продължава и утре, на 29 май (неделя), мястото е НДК (откъм пилоните).

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“640″]NDK_Sofia_3[/media-credit]

Скелето тежи 5 тона, високо е 14 етажа, а за изрисуването на сцената от комикса ще бъдат използвани 300 флакона боя (120 литра).

Вече повече от сто фенове се престрашиха да влязат в стаята на „Изгнаник“ и да левитират. Снимките, в които те стават част от сцена в сериала, се качват във Facebook страницата на събитието „Комикс на открито“

Advertisement

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“640″]NDK_Sofia_2[/media-credit]

Онлайн платформата на проекта е OutcastArt.tv – там до 3 юни ще се разкрият всичките 12 сцени от комикса в градовете, които участват в проекта по цял свят – Берлин, Истанбул, Джакарта, Куала Лумпур, Лондон, Манила, Сингапур, София, Стокхолм, Сидни, Загреб и Неапол.

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“640″]FOX_Izgnanik_Staja[/media-credit]

Първият епизод на „Изгнаник“ беше представен ексклузивно на живо във Facebook на 20 май (петък) и ще остане достъпен за гледане във Facebook страницата на FOX www.facebook.com/foxtvbulgaria до телевизионната премиера за България на 6 юни от 23:00 ч. Премиерният епизод може да се гледа и на сайта на FOX www.foxtv.bg

Continue Reading
Advertisement