Connect with us

Gaming

София ще има своя Нощ на игрите

Avatar

Публикувано

на

SGN 1

В рамките на една нощ съвместната инициатива на Гьоте-институт България и Game Dev Summit ще предложи разнообразни маршрути в необятния он- и офлайн свят на игрите

Първото издание на Sofia Game Night – съвместна инициатива на Гьоте-институт България и Game Dev Summit, която ще се проведе на 3-ти ноември (събота) с официален старт 18:00 ч., на разнообразни локации в София, ще постави на фокус различните аспекти на игрите – от процеса по разработване на различен тип игри, през икономическата роля на гейминг индустрията и електронните спортове, до крайния потребител и чистото удоволствие от играта. Събитието ще представи пред широка публика, вълнуващата гейм индустрия и независимата сцена в България.

Специален акцент в Sofia Game Night ще бъде пътуващата изложба на Гьоте-институт и музея за медийно изкуство ZKM в Карлсруе „Games & Politics”, която може да бъде видяна в галерия Credo Bonum от 2-ри до 21-ви ноември.

В рамките на една нощ публиката е поканена да се впусне в изследване както на игровите удоволствия, така и на социалните, политически, теоретични, образователни и икономически аспекти на игрите. Sofia Game Night се обръща както към професионалната аудитория – разработчиците на игри, дизайнери, стори-телъри, композитори, програмисти и др., така и към широката аудитория – без значение дали това ще бъде класическият геймър, или някой, който за първи път се сблъсква с новите игри. Събитието ще смеси различните публики и ще предложи разнообразни маршрути в необятния он- и офлайн свят на игрите.

SGN 2

Софийската нощ на игрите е отворена инициатива, в която могат да участват всички, работещи в сферата на видео игри и дигиталната развлекателна индустрия, създатели на настолни игри, независими организации и разработчици, институции, гейминг-клубове, артисти и др.

Advertisement

С предложение за всякакъв тип събитие – от презентации и вечер на отворените врати до експериментални събития и турнири, може да се кандидатства до 3-ти октомври.

Организаторите отправят и втора покана, този път към българските разработчици на игри, които могат да се включат в изложението Games made in BG, което ще се проведе в Гьоте-институт, ул. Будапеща 1 по време на Софийската нощ на игрите.

Форма за участие в Sofia Game Night: https://www.goethe.de/ins/bg/bg/kul/ser/ppr/sgn.html

Facebook: https://www.facebook.com/SofiaGameNight

Advertisement
Continue Reading
Advertisement