Connect with us

Музика

Спектакълът с Тед Нийли събира в НДК над 12 000 души в дните на Страстната седмица

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

С нескрито вълнение Коцето Калки, Звезди от Ахат, Наско от БТР, Деница Шопова и Владо Михайлов от “Нощни птици” по БНТ, които изиграха Спасителя, Пилат Понтийски, Мария Магдалена и Юда в българските спектакли, очакват оригиналния мюзикъл „ИСУС ХРИСТОС – СУПЕРЗВЕЗДА“ (JESUS CHRIST – SUPERSTAR). Мега събитието ще бъде на 5, 6 и 7 април в Зала 1 на НДК и с него ще завършат тържествата в Европа по повод 70-годишнината на Андрю Лойд Уебър.

Макар и 47 години след световната си премиера, “ИСУС ХРИСТОС – СУПЕРЗВЕЗДА“ (JESUS CHRIST – SUPERSTAR) остава една от най-ярките творби на един от най-ярките композитори на нашето време и продължава да пълни залите по целия свят.

У нас първи я режисира проф. Светозар Донев, последван от Бойко Илиев, а по-късно мюзикъла изиграват и състави на оперите в Пловдив и Варна. В ролята на Исус в България влиза Коцето – Калки. Той няма търпение да се срещне с Тед Нийли на живо „с онова вълнение, което е присъщо на обикновения човек, който тръпне да види наистина голяма звезда“, споделя той.

Advertisement

Знаменитият Тед Нийли за първи път изиграва Спасителя през 1971 година и до днес това е основното му превъплъщение. Въпреки неоспоримите му музикални качества, Нийли всъщност има твърде малко произведения извън мюзикъла и играе ролята на Спасителя по-дълго, отколкото Исус Христос е съществувал на Земята. Нещо повече – Нийли толкова се е вживял в ролята си, че основното му занимание в живота е да спасява и да помага. Само преди седмици той се включи в борбата с огнената стихия в Лос Анджелис, без да се замисли и спасяваше човешки животи – без роля, без прожектори и без публика.

Организаторите от West End Academia подаряват на всички български актьори, участвали в знаменитото представление, възможността да се насладят на оригиналния мюзикъл от първия ред в Зала 1 на НДК.

А тук можете да чуете техен поздрав към почитателите на „ИСУС ХРИСТОС – СУПЕРЗВЕЗДА“ (JESUS CHRIST – SUPERSTAR).

Не пропускайте рок операта на всички времена „ИСУС ХРИСТОС – СУПЕРЗВЕЗДА“!

Advertisement

БИЛЕТИ: Ивентим и Електронния билетен център на НДК.

Continue Reading
Advertisement