Connect with us

Lifestyle

Спортен клуб „Бегач“ стартира технологичната лига по бягане TechRun.bg

Avatar

Публикувано

на

Спортен клуб “Бегач” с помощта на IT компаниятa Questers стартира технологичната лига Techrun.bg с първите резултати публикувани на сайта.

TechRun е аматьорска лига по бягане за индивидуални състезатели и отбори на технологични компании, в която участниците набират точки като участват в различни състезания. До сега включените кръгове са:

Точките от състезанията се трупат в общо класиране, като максимумът точки от състезание е 100, а останалите се разпределята на базата на персентил. Например ако 30% от състезателите са завършили преди даден състезател, той печели 70 точки.

Финалът на TechRun.bg ще е самостоятелно състезание – The Big Tech Run на 20 ноември (неделя) на територията на Sofia Tech Park. Състезанието ще има 2 дистанции: 5 и 10 км, където състезателите ще направят съответно 5 и 10 обиколки по затворено трасе в тех парка.

Купата е с идеална цел, като част от средствата, които ще събере ще бъдат използвани за подкрепяне на каузи, подпомагащи развитието на таланти, както в спорта, така и в точните науки чрез популяризиране на бягането сред тези индустрии. Наградата за първия отбор е специална купа, която ще бъде връчена след The Big Tech Run.

Всеки желаещ може да се регистрира за The Big Tech Run на techrun.bg, като в момента има по-ниски цени за участие. Инициативата има и Facebook страница където може да следите новини, както и на страница на Бегач.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement