Connect with us

Lifestyle

Спортни легенди призовават: „Живей активно!“

Avatar

Публикувано

на

Simona Tereza1

На 21 юни 2015 г. ЖИВЕЙ АКТИВНО! отново ще обедини най-големите звезди в българския спорт, които ще застанат рамо до рамо с кмета на София Йорданка Фандъкова и хиляди участници по повод 10-тия рожден ден на инициативата, посветена на балансираното хранене и движението. ЖИВЕЙ АКТИВНО! се организира от Нестле България и по традиция се провежда под патронажа на Столична община.

В 10:00 ч. тази неделя световната шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева ще се качи на колело, за да поведе стотици велосипедисти от театър „София“ към НДК по бул. Евлоги и Христо Георгиеви. По същото време на ъгъла на бул. Партиарх Евтимий и бул. Витоша Тереза Маринова ще събере феновете на движението в надбягване с препятствия, организирано със съдействието на Българската федерация по атлетика. По-късно през деня в Южния парк Евгени Иванов-Пушката ще организира волейболен турнир, а Тити Папазов ще се включи в баскетболни уроци за феновете на играта. Спортисти от националния отбор по гимнастика вече се включиха в кампанията с флашмоб в Южния парк, където на различни сцени в неделя ще има фитнес уроци, лакрос, kangoo jumps, зумба, urban гимнастика, футбол, скално катерене, футбол, американски футбол със „Софийските мечки“ и много други. Програмата включва още консултации за балансирано хранене с д-р Райна Стоянова, кулинарни демонтстрации с Йоли от 24KITCHEN и Сандра от „1001 рецепти“, упражнения за майки, много семейни игри с Боги от „Стартер“ и забавни демонстрации с обучени кучета. За първа година ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще е домакин на арт-работилница „Нов живот за старата пластмаса” и интерактивна игра, организирани от партньорите на проекта ЕКОПАК. Събитието ще приключи с музикален маратон с участието на Део, Сантра, Играта, Павел и Венци Венц, Калин Вельов, Skiller, Кристина Дончева и Невена Пейкова.

След грандиозния старт в София ЖИВЕЙ АКТИВНО! продължава с масови събития във Варна и Бургас, организирани в партньорство с местните общини.

Движение, спорт, състезания, игри за балансирано хранене, готвене, танци, музика и семейни щафети са само част от идеите, които доброволци от цялата страна могат да предлагат на сайта: www.jiveiaktivno.bg и ще станат част от кампанията в морските градове. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО!, могат да го направят във Facebook (https://www.facebook.com/Live.Actively) или на сайта на инициативата (http://www.jiveiaktivno.bg).

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]NDK[/media-credit]

Advertisement
Continue Reading
Advertisement