Connect with us

Tехнологии

Средният приход от абонат, приходите и EBITDA на Теленор България продължават да растат през първото тримесечие на 2019 г.

Avatar

Публикувано

на

logo share 5

София, 22 май 2019 г.– През първото тримесечие на 2019 г. Теленор България запази тенденцията за ръст на приходите и печалбата преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA), която се наблюдаваше през предходната година.   
Общите приходи за тримесечието достигнаха 179 милиона лева, отбелязвайки ръст от 5.4% спрямо същия период на 2018 г., основно поради по-високия среден приход от потребител (ARPU). През разглеждания период той се повиши с 8.4%, в сравнение с първото тримесечие на 2018 г., достигайки 15.0 лева. Приходите от продажби на устройства също допринесоха за увеличението на общите приходи, основно поради фокуса на потребителите върху смарт-устройства от висок клас. 
Ръстът в общите приходи, в комбинация с фокуса на компанията върху подобряване на ефективността, доведоха до по-висока EBITDA за тримесечието. Тя възлиза на 89 милиона лева, което е с 19% (на съпоставима база) повече спрямо първото тримесечие на 2018 г. В резултат на продължаващата тенденция на пазара за консолидация на SIM картите, броят на клиентите на Теленор отбеляза лек спад през тримесечието до 3,04 милиона абоната, 20% от които потребители на предплатени услуги.  
 
През първото тримесечие на 2019 г. Теленор продължи да предоставя стойностни услуги на клиентите си. В допълнение към постоянния си фокус върху отличното качество на своята мрежа, през март компанията започна да предлага специализирана застрахователна услуга за устройства Смартфон протект. Тя осигурява за клиентите безпроблемно ползване на услугите на компанията, дори в случаите на повреда на телефона. 
 
Теленор е водеща телекомуникационна компания с над 3 милиона активни потребители в България. От 1 август 2018 г. Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group.  PPF Group инвестира в множество пазарни области – банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, Русия, Азия и Северна Америка. Групата притежава активи на стойност почти 38 млрд. евро (към 30 юни 2018 г.). 
 
 
Теленор Отдел „Корпоративни комуникации” 

Continue Reading
Advertisement