Connect with us

Култура

Срещи с любими автори в рамките на „Алея на книгата“

Avatar

Публикувано

на

снимка:ПР

В рамките на Осмото издание на най-голямата книжарница на открито „Алея на книгата “писателят и режисьор Йордан Славейков ще се срещне с читатели по повод второто издание на своя дебютен роман “Последна стъпка”. Авторът на един от най-награждаваните съвременни романи у нас отправя покана за среща с автограф на 9 септември, сряда, от 18.00 часа на шатра номер 18 на ИК “Жанет 45”

Романът е отличен с наградата “Сребърен пегас” от Националния литературен конкурс “Южна пролет” 2016, в гр. Хасково. Носител е и на наградата “Дъбът на Пенчо”, основана и връчвана от проф. Светлозар Игов.

Тази година книжното изложение на „Алея на книгата“ се провежда от 7 до 13 септември. Над 30 шатри са разположени в пешеходната част на бул. Витоша, като за първи път достигат до парка пред Националния дворец на културата.

Литературният критик Бойко Пенчев за романа: 

Advertisement

„С дебютния си роман Йордан Славейков сваля умилителните кавьорчета от провинциалния български дом, за да се видят петната от кръв и безнадеждност под тях. Това е роман за тъмните места в историята на едно семейство, разказана през редуващите се гласове на майката, бащата, малкия и големия брат и тяхната сестра. Времето – късен ооц с милиционери и ТВУ-та и малко демокрация, т.е. възможност за престъпно забогатяване. Личи си опитът на Йордан Славейков като режисьор и актьор. Редуването на гласовете е прецизно режисирано, за да изникнат постепенно тайните на едно минало, където е важно не само какво се  е случило, но и кой какво всъщност знае за случилото се. Отделните „партии“ в романа са изиграни убедително, речта на героите е не само разказ, но и жестикулация, усеща се един ускоряващ се ритъм, обединяващ отделните истории в цялостен емоционален ефект, осъществен върху читателя.“

 

Continue Reading
Advertisement