Connect with us

Кино

Стартира европейското турне на „Смартфонът Беглец“

Avatar

Публикувано

на

2

снимка: ПР

Новият български детски филм “СМАРТФОНЪТ-БЕГЛЕЦ” на режисьора Максим Генчев събра малките си зрители и техните родители на първата предпремиерна прожекция извън България. Българският културен институт в Лондон бе домакин на първата прожекция от европейското турне – дни, след като лентата се представи успешно на международния детски фестивал КиКиФе в Германия.

Час и половина зрителите съпреживяваха вълненията и приключенията на тримата герои – Фил (Симеон Филипов), Марко (Матей Генчев) и Анжи (Василена Стоянова), а след прожекцията оживено дискутираха преживяното с екипа и с актьорите. Малките зрители трудно се разделиха с любимите си герои, направиха си много снимки за спомен, взеха автографи от тях и проявиха желание за нови срещи.

Най-често задаваният въпрос от страна на децата беше “Оздравя ли Виктор?”.  Това, обаче, зрителите ще могат да научат от продължението на филма – „СМАРТФОНЪТ БЕГЛЕЦ“ 2. Премиерата на първата част ще бъде на 7 септември в кино „Люмиер“ в София. Тогава децата ще имат възможност да заведат своите родители на вълшебното приключение с машината на времето – високотехнологичен смартфон.

Екипът на лентата благодари за сърдечния прием на публиката и на госпожа Светла Дионисиева – директор на Българския културен институт в Лондон.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement