Connect with us

Култура

„Степени на свобода“ вече и в България

Avatar

Публикувано

на

Cover Stepeni na svoboda

Cover-Stepeni-na-svobodaНа 24 ноември излезе от печат „Степени на свобода“, книга 3 от екстравагантната сайбърпънк трилогия на Саймън Мордън с протагонист Самуил Петрович!
В „Степени на свобода“ (превод: Васил Велчев; стр. 344, цена: 17 лв.) всички пътища водят към антигероя Петрович, а той мечтае само за едно – да бъде свободен! В третата книга от този шеметен екшън трилър Майкъл попада в капан под останките на Кулата Ошикора, Мади и Петрович изпадат в криза на доверието, Соня Ошикора играе някаква сложна игра, а Армагедонистите пак се канят да унищожат всичко живо. В същото време ЦРУ обмисля как да спаси света, по-точно Америка, но то е същото.
Саймън Мордън е ракетен инженер, специализирал в областта на геофизиката и геологията, а първите му литературни експерименти са стопроцентова жанрова провокация – разкази с елементи на фентъзи, хорър и сайфай приумици. Романите „Още една война“ и „Изгубеното изкуство“ постигат главозамайващ успех, който го мотивира да създаде трилогията за Самуил Петрович – ефектна антиутопия със заряд на екшън трилър. През 2012 г. тя отнесе авторитетната награда „Филип К. Дик“ – отличие, която се присъжда на оригинални произведения в областта на научната фантастика

Continue Reading
Advertisement