Connect with us

Култура

Стоичков раздаде над 10 000 автографа на лятното си турне

Avatar

Публикувано

на

Hristo Stoichkov avtografi

Общо над 10 000 автографа раздаде носителят на „Златната топка“ Христо Стоичков по време на своето лятно турне „25 години от САЩ ’94“ в края на юли. Камата представи в нови шест града биографията „Христо Стоичков. Историята“, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков и издадена от „Софтпрес“. Всяка от срещите в Панагюрище, Стара Загора, Петрич, Каварна, Плевен и Русе бе съпроводена с часове подписване на книги, тениски, картички и други фен артикули.

От издателството отбелязват като значим и благотворителния елемент на 8-дневния маратон. Общо 13 375 лева бяха събрани на срещите в Стара Загора и Плевен, като 11 175 от тях бяха преведени за лечението на старозагорката Камелия Добрева, а останалата част беше дарена в полза на фондация „Св. Иван Рилски“ – Плевен.

„Голяма чест е да си издател на неуморния Христо Стоичков! Усмивките на тези над 5000 души, които дойдоха да вземат автограф върху книгата и да се снимат с него в шестте града на турнето, само затвърждават усещането. Най-голямата награда за нас обаче е фактът, че успяхме да срещнем стотици млади футболни таланти с най-великия български футболист, и вярвам, че неговите думи са променили много животи“, каза Милена Стефанова от издателство „Софтпрес“.

„Навсякъде ни помагаха чудесни съорганизатори на местно ниво и искам да благодаря на всеки от тези над 30 души, които направиха турнето „25 години от САЩ ’94“ възможно“ , допълни тя.

Христо Стоичков ще има и зимно турне през декември в още няколко български града, като преговорите за датите и местата на срещите са в напреднала фаза. Преди това Камата, Владимир Памуков и тяхната „Христо Стоичков. Историята“ ще гостуват в Барселона, Торонто и Варшава.
Всичко най-важно около биографията на Христо Стоичков може да бъде видяно на специално създадената страница www.soft-press.com/stoichkov/.

Advertisement

„Христо Стоичков. Историята“ се превърна в най-продаваната биография в България през 2018 г., а от излизането ѝ са продадени общо над 50 000 екземпляра. „Софтпрес“ е сред водещите издателства в България, а портфолиото му включва над 1500 заглавия, подбрани така, че да отговарят на мотото „Книги за цялото семейство“.
Stoichkov_3D
За книгата:

Христо Стоичков. Историята
Автори: Христо Стоичков, Владимир Памуков
Страници: 408
Твърди корици
ISBN: 9786191514496
Размер: 153×234
Тегло: 0.75 кг

Continue Reading
Advertisement