Connect with us

Lifestyle

Столична библиотека и ИКЕА с модерно библиотечно пространство за тийнейджъри

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

На 24 септември 2015 г. в Детско-юношеския отдел на Столична библиотека официално беше открито модерно библиотечно пространство за тийнейджъри. Инициативата се осъществява с подкрепата на ИКЕА България, която осигурява обзавеждането, а интериорните дизайнери от магазина в София създават комфортна и уютна среда за четене и общуване, в която младежите могат да прекарват повече време заедно  в библиотеката, ангажирани с различни занимания.

„Вярваме, че създавайки това пространство в библиотеката ще предложим на младежите място, където да прекарват времето си заедно с приятели и да се занимават с неща, които ги вълнуват в обстановка, уютна като у дома”, сподели Тео Муратидис, управител на ИКЕА България.

Това е част от дългосрочната кампания на ИКЕА България за подкрепа на образователни проекти за деца у нас. През 2013 г. компанията подпомогна създаването на атрактивен кът за най-малките в Детско-юношеския отдел на Столична библиотека.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]DSC_8737[/media-credit]

Столична библиотека участва в проекта с модерна техника, която включва плазма с възможности за образователни програми, лаптопи, четци за електронни книги, електронни игри и филми.

През последната година Столична библиотека в рамките на амбициозната си иновационна програма откри нов модерен филиал  в община Студентска, създаде  мобилна версия на  сайта на библиотеката,изгради информационен център  за обслужване на читатели с достъп до наши и чужди електронни ресурси, с Wi-Fi  зони, свободен интернет  и библиотечни онлайн услуги, с  безплатни курсове за начална компютърна грамотност 60+.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement