Connect with us

Общество

Стоянка Мутафова бележи “70 ГОДИНИ НА СЦЕНА” със специален спектакъл

Avatar

Публикувано

на

1479476695 1

снимка: “Ажур Пико”

Великата и неповторима СТОЯНКА МУТАФОВА ще отбележи “70 ГОДИНИ НА СЦЕНА” със специален СПЕКТАКЪЛ – ЮБИЛЕЙ на 2 февруари 2019 г. в зала 1 на НДК. “Г-жа Стихийно бедствие” ще бъде в светлините на прожекторите на връх рожденния си ден (2 февруари) точно в 19.30 ч. На сцената ще стъпят и куп нейни приятели и колеги, за да я уважат и поздравят. Очаква се празникът да споделят едни от най-големите звезди на родната театрална и музикална сцена, а имената им ще станат известни съвсем скоро.

Събитието се организира от продуцентска къща “Ажур Пико” и “Артишок”, а билетите за него са в продажба от днес, 9 август 2018 г., ексклузивно в мрежата на Тикетпортал.бг (http://ticketportal.bg). Могат да се намерят още в Билетен център в НДК, Билетна каса на “Арена Армеец”, книжарици Booktrading и бензиностанции ОМВ. Цената им е от 20 до 70 лв, според мястото в залата.

С изключителна енергия, винаги с усмивка на лице и страхотно чувство за хумор, Стоянка Мутафова продължава да е на сцена и до днес. „Кралицата на българската комедия“, както я описва Ройтерс, има в актива си изключително богата палитра от роли, стартирали още от 1945 г., когато играе прислужница в пиеса на Молиер. Завършва класическа филология в Софийския университет “Св. Климент Охридски” и Държавна театрална школа в София. От 1946 г. до 1949 г. работи в театър в Прага, а от 1949 до 1956 г. в Народния театър. Тя е един от основателите на Държавния сатиричен театър “Алеко Константинов”, където работи от 1956 г. Щом стъпи на сцената магнетичната актриса приковава вниманието на публиката “на мига” и заслужено печели любовта й – и в театъра и на екрана. Участва в много от емблематичните български филми като “Специалист по всичко”, “Любимец 13”, “Топло”, “Бялата стая”, “Кит”, “Езоп” и други.  Уважавана и обичана, тя успява да вдъхнови поколения български артисти да тръгнат по пътя на театъра и киното. Днес, на 96 години, актрисата продължава да играе активно, да изнася представления из страната и на сцената на Сатиричния театър в София. През 2012 г., когато празнува 90-годишния си юбилей, тя сподели: „За мен този театър (Сатиричния) е кажи речи всичко“.

В края на 2017 г. единствената й дъщеря Мария Грубешлиева – Муки, издаде своята втора книга за Стоянка Мутафова със заглавие „Добър вечер, Столетие мое“. В нея почитателите й имат възможност да разберат много тайни и любопитни истории от живота на актрисата. Едно от посланията в книгата е: “Никога да не се предаваш, да бъдеш себе си, да се бориш и да достигнеш своето столетие. И когато това стане да можеш с усмивка да му кажеш „Добър вечер“ и да си щастлив от дългия път, който си извървял“, споделя авторката на книгата.

Advertisement

На 2 февруари 2019 г. в зала 1 на НДК ще станем част от вълнуващ и невиждан празник – СТОЯНКА МУТАФОВА “70 ГОДИНИ НА СЦЕНА”! Не порпускайте да си сложите червеното червило, перли и парфюм, а доброто настроение и усмивка са гарантирани!

Последвайте събитието във Facebook ТУК.

Билети има ТУК.

Continue Reading
Advertisement