Connect with us

Култура

„Сънища”-та на Виктор Меламед изпълниха Камерна сцена на Народния театър

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

В понеделник вечер, 5 ноември, на Камерна сцена на Народен театър „Иван Вазов” генералният почетен консул на Кралство Тайланд в България Виктор Меламед представи дебютния си сборник с разкази „Сънища” (ИК „Сиела”). Пред препълнена зала за книгата говориха доц. Мариета Гиргинова, писателят Захари Карабашлиев и художникът Греди Асса, а актьорите Емануела Шкодрева и Васил Ряхов взеха специално участие в събитието.

Усмивки и добро настроение изпълваха Камерна сцена на Народен театър „Иван Вазов” във вечерта на 5 ноември, когато генералният почетен консул на Кралство Тайланд в България Виктор Меламед представи книгата си „Сънища”.

Сборникът съдържа 20 кратки разказа, писани в периода януари 2014 – юли 2018 г. и илюстрирани от художника Греди Асса, който взе участие и в премиерата.

Събитието откри писателят и главен редактор на издателство „Сиела” Захари Карабашлиев, а след встъпителните му думи доц. Мариета Гиргинова направи блестящ литературен анализ на сборника. Актьорите Васил Ряхов и Емануела Шкодрева се включиха с артистично четене на откъси от два от разказите, а Греди Асса и Виктор Меламед поставиха края на разговора. За финал Цветина Кънева от Организацията на евреите в България „Шалом” прочете поздравителен адрес от името на председателя на организацията доц. Александър Оскар.

Advertisement

Събитието продължи с елегантен коктейл, по време на който Виктор Меламед раздаваше автографи на многобройните гости на премиерата.

Книгата излезе от печат в деня на премиерата си и вече е по книжарниците. С текстовете си в „Сънища” Виктор Меламед събаря стени, прекосява граници и континенти, развежда читателя из най-далечни дестинации и го запознава с богата палитра от персонажи и техните невероятни, но и съвсем истински истории, за да ни напомни, че всички ние малко или много си приличаме.

Това е книга за копнежи и полети – както на духа, така и във времето и пространството, в един свят на сънища, спомени и мечти, обвити в завидното чувство за хумор на своя автор.

Continue Reading
Advertisement