Connect with us

Tехнологии

DataArt Proggy-Buggy ще се проведе на 24 октомври

Avatar

Публикувано

на

Proggy Buggy 1600x960 1

Инициативата се организира от DataArt за втора поредна година, като този път състезанието ще е изцяло онлайн

Първото по рода си международно състезание по програмиране, насочено към професионалисти и ентусиасти, ще се проведе на 24 октомври, като тази година инициативата ще се проведе изцяло онлайн.

Proggy-Buggy е блиц състезание, което по забавен и динамичен начин ще предизвика участниците да решат 13 задачи в сферата на програмирането в рамките на 42 минути.

Решението на всяка задача е конзолно приложение, чийто изходен текст трябва да бъде изпратен на сървъра за проверка, използвайки някой от програмните езици от падащ списък. Възможните езици са C, C ++, Free Pascal, Java, Mono C #, Python, Ruby, PHP и JavaScript.

Състезанието ще се проведе на английски език, а участниците могат да се регистрират като индивидуални състезатели или като отбор. Няма ограничения, свързани с възраст, пол и националност.

Advertisement

Тази година състезанието ще включва две групи участници – аматьори и професионалисти, които ще се борят за няколко категории награди.

Организатор на инициативата е глобалната компания за разработка на софтуерни решения DataArt, която има офиси и развойни центрове в 20 локации по света.

Участието в състезанието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация ТУК.

Началото на състезанието ще бъде дадено в 16:00 ч. българско време на 24 октомври 2020 г., събота. Преди събитието всеки регистриран участник ще получи линк за достъп.

DataArt е глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа персонализирани софтуерни решения, даващи възможност на клиентите да развиват своята дейност. Известни със своите задълбочени познания и отличен технически опит, екипите на DataArt създават нови продукти и модернизират сложни системи в различни сфери като телекомуникациите, финансовата индустрия, здравеопазването, туризма, медиите, хазарт и гейминг, IoT и др.

Advertisement

DataArt е спечелила доверието на някои от водещите световни компании, включително Nasdaq, S&P, oneworld, Alliance, Ocado, ArtNet, Betfair и Skyscanner и други. DataArt е организирана като глобална мрежа от компании за технологични услуги, която обединява експертния опит на над 3200 професионалисти в 20 локации в САЩ, Европа и Южна Америка.