Connect with us

Gaming

Състезанието GDS Indie Pitch търси най-доброто независимо game студио в България

Avatar

Публикувано

на

Game Dev Summit Indie pitch

Първото издание на състезанието за независими разработчици на видео игри – Game Dev Summit Indie Pitch, осъществяващо се в партньорство с Indie Prize и Casual Connect, както и с подкрепата на Ubisoft Sofia ще се проведе на 17 март в Puzl CoWorKing (Бул. “Черни връх” 47). Надпреварата е отворена за всички български indie компании, разработващи видео игри, независимо за каква платформа. Голямата награда е участие в международния конкурс Indie Prize Showcase 2018.

Game Dev Summit Indie PItch предоставя възможност на българските indie разработчици да представят своите игри и да получат адекватна обратна връзка от водещи експерти, както и дава допълнителни умения и знания, които да им помогнат да осъществят проекта си по възможно най-успешен начин. Финалистите в първия кръг ще участват в Master Class с експерти от различни сфери – PR&Marketing, “Бизнес развитие и комуникации”, “Презентации и презентационни умения”.

Участниците в състезанието за независими разработчици ще получат по пет минути, за да представят играта си. Журито, включва професионалисти от различни сфери, между които Бисер Дянков, дизайнер и продуцент в Haemimont Games; Вирджиния Кирова, журналист в Hicomm; Миглена Николчина, Софийски университет, Факултета по журналистика на Софийския университет; Мартин Кадинов, регионален мениджър за Югоизточна Европа в ESL; Добромир Григоров, студио мениджър в B12 Games и Калин Диновски, главен геймплей програмист в Ubisoft Sofia.

Победителите в първото издание на Game Dev Summit Indie Pitch ще получат възможност да представят своята игра в рамките на конференцията Casual Connect (Лондон, 29-30 май) пред хиляди професионалисти от game индустрията и представители на водещи медии.

Краен срок – 12 март

Advertisement

Форма за кандидатстване: https://goo.gl/forms/Hqe3QI5EbYGkUaiz2

Continue Reading
Advertisement