Connect with us

Култура

Сюзън Ий разкрива „Краят на дните“

Avatar

Публикувано

на

Ий

снимка: PR

Прочетохте ли вече „Ангелско нашествие“ и „Ангелски свят“? Защото е време за експлозивния завършек на хитовата постапокалиптична трилогия на Сюзън Ий „Пенрин и Краят на дните“ (изд. ЕМАС). Както и предните две части, „Краят на дните“ ни пренася сред димящите останки на Сан Франциско, седмици след като съвременната цивилизация е разрушена от ангелска инвазия. Хората все още не знаят каква е причината, не знаят как да се спасят и често на показ излизат най-недостойните човешки качества… Но надежда все пак има – в лицето на Съпротивата. И на меко казано странното семейство на 17-годишната Пенрин.

End of Days Trilogy

Сюзън Ий както обикновено не губи време, а продължава действието непосредствено от края на предишната книга. Пенрин и Рафи са се спасили на косъм от ангелите и бягат за живота си. Сега най-важното е да открият лекар, способен да поправи стореното от небесните бойци – да върне крилата на архангела и да възстанови нормалния облик на Пейдж. А докато търсят отговори, наяве излизат обезпокояващи истини за миналото на Рафи и отприщват със себе си силите на мрака…

Ангелите пускат на свобода чудовищата на Апокалипсиса и хората се подготвят за война. Заформят се неочаквани съюзи, стратегиите се изменят, но кой ще спечели? Пенрин и Рафи неизбежно трябва да заемат страна в битката за земното царство и са принудени да избират: собствения си вид или любовта?

на дните

Сюзън Ий пише „Ангелско нашествие“ – първата част от трилогията „Пенрин и Краят на дните“ – за юношеска аудитория, но има почитатели на възраст от 10 до 70.

Advertisement

След като първоначално вижда бял свят под формата на електронна книга, публикувана от самата Сюзън в интернет, я очаква огромна изненада – писането ѝ очарова хиляди и набира огромна популярност, без помощта на издатели, агенти, маркетингов отдел… Само благодарение на силата на думите ѝ.

Сега трилогията е преведена на повече от 35 езика, работи се по екранизация, а феновете стават все повече и повече. И с основание. Историята за Пенрин и Рафи е като глътка свеж въздух – динамична, целенасочена, страшна, но и забавна, реалистична и тотално пристрастяваща.

Continue Reading
Advertisement