Connect with us

Tехнологии

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Avatar

Публикувано

на

E SOS app 1

Всеки, който инсталира мобилното приложение за сигурност в планината, ще може да наблюдава напредъка на състезателя по маршрута Е4

31.07.2019 г. гр. София

Утре Кирил Николов-Дизела поема към опит за следващия си рекорд, а неговите почитатели и всички любители на екстремните спортове ще имат възможност да проследят в реално време как той се справя с целта си да измине 240 км. за 48 часа по маршрута Е4. Това става възможно благодарение на най-новото мобилно приложение за сигурност в планината – E-SOS. „Като човек, прекарващ по-голямата част от времето си сред природата и планината, съм радостен, че такова приложение бе направено. To ще улесни значително работата на екипа ми по време на Е4, като по всяко време ще знаят какво се случва с мен“ – сподели състезателят в социалните мрежи. Всеки, който си свали приложението, ще получи достъп до профила на Кирил Николов-Дизела и GPS проследяване на пътя му от Драгалевци, през пет планини, чак до финиша в планината Славянка две денонощия по-късно.

Приложението E-SOS идва на помощ и на доброволците от OFFRoad България форум, които ще отразяват от различни пунктове по маршрута напредъка на Кирил Николов-Дизела. Техните видеорепортажи ще се качват в специално създадения за целта YouTube канал, в спортния раздел на OFFNews.bg, както и в самия OFFRoad България форум.

Приложението E-SOS позволява да се визуализират избрани контакти на картата, за да може да се поддържа постоянна връзка с тях. Докато прави своя опит за рекорд, Кирил Николов-Дизела ще го използва с тази цел на Samsung А70, осигурен с любезното съдействие на VIVACOM. Освен това E-SOS осигурява бърза връзка с екипите на 112 и контактите в телефона чрез бутона SOS. Приложението подава точна локация до избрани спешни контакти и съдържа спешно здравно досие. То може да посочи къде е бил потребителят последно и да определи посоката на придвижване, което е важна информация при спешни ситуации. Апликацията е съвместна разработка на VIVACOM, ДЗИ и Сирма Груп Холдинг. Потребителите могат да го изтеглят свободно от Google Play и App Store., без да се изисква да са клиенти на VIVACOM или на ДЗИ.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement